perjantai 26. kesäkuuta 2020

Grillatut kanankoivet & maalaissalaatti

Makusuola saatu Culinaristit.comilta, Casal Garcia Rose -viini saatu Viinimaalta.


Kun grillikausi saatiin vihdoin käyntiin, grillattu on tämän tästä. Yhtenä päivänä grillattiin kanankoipia, ja niiden seuraksi tein vielä ruokaisan maalaissalaatin. Lasiin raikasta roseeviiniä ruokajuomaksi, eikä muuta kuin nauttimaan ulkona kauniissa kesäsäässä maukkaasta ateriasta. 




Kanoja grillaamme yleensä tiilistä muuratussa puilla lämmitettävässä grillissä. Siinä tulee hyvällä hiilloksella ihan parhaat kanat. Kanoihin saa tasaisen suolan, kun suolaa ne suolavedessä. Suolavedessä suolatut kanat myös paistuvat meheviksi. Kanat voisi grillata sellaisenaankin, pelkällä suolalla maustettuna, mutta olen maustanut niitä vielä vähän lisää Culinaristit.comilta saamillani makusuoloilla. Barbecue & White Meats on kanalle loistovalinta, mutta kannattaa kokeilla myös Sichuan & Gingeriä, Wasabi & Sesamea tai Jamaican Pepperiä. Makusuoloilla kanoihin saa uutta makua ja vaihtelua helposti.



Maalaissalaattiin voi käyttää mitä kaapista sattuu löytymään ja siinä voi hyödyntää eilisen tähteitä. Paistoin maalaissalaattiin muutaman kuivahtaneen paahtoleipäsiivun krutongeiksi pekonin rasvassa. Salaatissa oli tietenkin myös rapeaksi paistettua pekonia. Keitetyt kananmunat lisäävät ruokaisuutta ja jääkaapissa ollut juustonkannikkakin löysi loppusijoituspaikan salaatissa. Lisäksi kasviksia sekä kastikkeeksi sinappinen vinegretti. Maalaissalaattiin voi hyvin myös hyödyntää eilisen keitetyt perunat paistettuna, paistetun tai grillatun kanan, makkaraa, sieniä, kasviksia...


Casal Garcia Rose on Vuoden Roseeviini 2020. Portugalilaisessa roseessa maistuu vadelman ja mansikan aromit. Hapokas ja pirskahteleva viini on raikasta, ja se sopii hyvin viilennettynä niin seurusteluun kuin noutopöytiinkin. Erinomainen se on myös piknikviininä. Casal Garcia Roseen alkoholipitoisuus on 9,5 %. Matala-alkoholinen viini maistuu varsinkin kesähelteillä keveiden ruokien kanssa, koska viinin makukin kevenee, mitä vähemmän siinä on alkoholia. Tässä viinissä hinta-laatusuhde on erittäin hyvin kohdallaan. 0,75 litran pullo maksaa 8,99 €.


Grillatut kanankoivet & maalaissalaatti

Grillatut kanankoivet:
1,6 kg (2 rs) kanankoipia

Suolavesi:
1 l vettä
1/2 dl karkeaa merisuolaa

Lisäksi:
ruokaöljyä
Salt Flakes Barbecue White Meat -mineraalisormisuolaa (tai jonkun muun makuista makusuolaa)

Tee suolavesi. Mittaa kattilaan vesi ja merisuola. Keitä, kunnes suola sulaa. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä suolavesi jääkaappikylmäksi. Laita kanankoivet kylmään suolaveteen ja anna niiden suolaantua jääkaapissa muutama tunti tai vaikka yön yli. Ota kanankoivet suolavedestä ja kuivaa ne hyvin. Öljyä kanankoipien pinta ja ripottele pinnalle hieman makusuolaa. Grillaa kanankoipia hyvällä hiilloksella taajaan koipia käännellen. Muista loppuvaiheessa grillausta käyttää puhtaita grillipihtejä! Grillaa, kunnes liha on kypsää n. 30 - 40 min.

Maalaissalaatti:
1 ps makeaa friseesalaattia
1 ps babypinaattia
1 - 2 varhaissipulia varsineen
1 rs kirsikkatomaatteja
muutama retiisi
1 pkt pekonia
2 - 3 valkosipulin kynttä
2 - 3 paahtoleipäsiivua
muutama keitetty kananmuna
pala juustoa

Revi friseesalaatti ja babypinaatit tarjoiluastiaan. Leikkaa varhaissipulit siivuiksi ja lisää salaatin joukkoon. Paloittele kirsikkatomaatit ja lisää salaattiin. Leikkaa retiisit siivuiksi ja lisää salaattiin. Paloittele pekonisiivut ja paista pannulla rapeiksi. Nosta pekonit talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva poistuu. Leikkaa paahtoleivät kuutioiksi. Kuori valkosipulin kynnet ja paloittele muutamaan osaan. Paista valkosipulia hetki pannulla pekonin rasvassa ja lisää sitten paahtoleipäkuutiot. Paista paahtoleipäkuutiot rapeiksi. Lisää salaattiin paistetut pekonit ja paahtoleipäkuutiot. Lisää kuoritut ja halkaistut keitetyt kananmunat. Leikkaa juusto siivuiksi ja lisää salaatin joukkoon. Tarjoile maalaissalaatti Dijon-vinegretin kanssa.

Dijon-vinegretti:
1 dl oliiviöljyä
1 1/2 rkl viinietikkaa
1 rkl Dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria myllystä

Valmista Dijon-vinegretti sekoittamalla oliiviöljy, viinietikka ja Dijon-sinappi yhteen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.


Ethän kommentoi alkoholia. Alkoholia koskevat kommentit poistetaan Valviran ohjeistuksen mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-