keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Gini-kriikunahillo


Jouluksi, ja miksei muulloinkin, on kiva tehdä erilaisia hilloja juustotarjottimen lisukkeeksi. Tänä vuonna luumu- ja kriikunasato on kohtuullisen hyvä, joten keittelin kriikunoista kokeeksi myös pienen erän hilloa juustojen kaveriksi. Kriikunahillossa on pientä kirpeyttä, ja juuri pikkaisen kirpakoista hilloista tykkään juustojen seurana. Halusin hilloon mukaan vielä jotain erityistä, ja kaapissa oli vielä vajaa pullo giniä. Gini antoi kriikunahillolle vienon katajaisen maun. Ginin keitin hillon joukkoon, mutta jos haluaa hilloon enemmänkin ginin makua, sitä voi vielä lorauttaa lopuksi keittämättä joukkoon tilkan. Gini-kriikunahillo on mukava myös ruokalahjana. Jos käytössä ei ole kriikunoita, hillon voi tehdä myös luumuista. 

Gini-kriikunahillo

500 g kriikunoita (kivettöminä)
1/2 dl giniä
2 rkl sitruunamehua
250 g hillosokeria

Pese kriikunat ja poista kivet. Laita kriikunat kattilaan ja lisää joukkoon gini ja sitruunamehu. Kiehauta ja keitä n. 10 min. Soseuta seos vaikka sauvasekoittimella. Lisää joukkoon hillosokeri, kiehauta ja keitä n. 20 min. Purkita hillo desinfioituihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-