Kesällä tuli kokeiltua vähän erilaisempaa perunasalaattia, kun huomasin lehdessä espanjalaisen peruna-kikhernesalaatin ohjeen. Savupaprikan ja appelsiinin makuinen perunasalaatti ruokaisalla kikhernelisällä kuulosti todella herkulliselta, eikä resepti pettänyt. Tykkäsimme kovin salaatin makumaailmasta, ja espanjalaista peruna-kikhernesalaattia tehdään jatkossa toistekin. Kesällä tämä salaatti on loistava lisuke vaikka grillatulle pihville tai savukalalle.
Espanjalainen peruna-kikhernesalaatti
800 g (uusia) perunoita
1 tlk kikherneitä
1 tlk kikherneitä
2 rkl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
1 tl savupaprikaa
Kastike:
3/4 dl oliiviöljyä
2 rkl sherryviinietikkaa
1 tl savupaprikaa
1/2 tl suolaa
1 salottisipuli
3 valkosipulinkynttä
4 kevätsipulia
2 rkl lehtipersiljaa
1/2 dl mustia kalamataoliiveja hienonnettuna
1 appelsiinin kuoriraaste
3/4 dl oliiviöljyä
2 rkl sherryviinietikkaa
1 tl savupaprikaa
1/2 tl suolaa
1 salottisipuli
3 valkosipulinkynttä
4 kevätsipulia
2 rkl lehtipersiljaa
1/2 dl mustia kalamataoliiveja hienonnettuna
1 appelsiinin kuoriraaste
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä kypsäksi. Valuta. Huuhdo valutetut kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Kuivaa
talouspaperilla ja poista irronneet kuoret. Kumoa kikherneet
leivinpaperille uunipellille ja pirskottele päälle öljy. Ripottele
niihin myös suolaa ja savupaprikaa. Paahda rapeiksi noin 15 minuuttia. Sekoita keskenään öljy, etikka ja mausteet. Kaada kuumien perunoiden päälle ja anna jäähtyä hieman. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna
kevätsipuli ja lehtipersilja. Hienonna oliivit. Pese ja raasta
appelsiinin kuori. Kääntele kaikki yhdessä kikherneiden kanssa
perunoiden joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-