torstai 30. heinäkuuta 2020

Pekoniperunat


Parsaperunoiden pitkulainen muoto oli kuin omiaan pekoniin käärittäväksi. Pekonisiivuille sipaisin ensin pestoa ja sitten kääräisin edelliseltä päivältä ylijääneet keitetyt parsaperunat siivujen sisään. Pekoniperunat uuniin paistumaan, kunnes pekoni oli kypsää ja rapeaa. Todella helppo suolainen pikkupurtava. Pekoniperunoita on kiva dipata ketsuppiin, majoneesiin tai johonkin hyvään dippikastikkeeseen. Parsaperunoiden sijaan voi tietenkin käyttää muitakin perunalajikkeita. Pekoniperunoihin kannattaa valita pieniä perunoita.

Pekoniperunat

n. 1/2 kg keitettyjä uusia perunoita
1 pkt pekonia
1 prk punaista tai vihreää pestoa
mustapippuria myllystä

Leikkaa pekonisiivut kahteen tai kolmeen osaan perunoiden koon mukaan. Pekonisiivun pitää yltää hyvin perunan ympärille. Sivele pekonisiivuille pestokastiketta ohut kerros ja rullaa keitetyt perunat pekonisiivujen sisälle. Laita pekoniperunat uunipellille pekonin sauma alaspäin. Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 - 30 min., kunnes pekoni on kypsää ja rapeaa. Rouhi päälle vielä mustapippuria myllystä ja tarjoile mieleisesi dipin kanssa.


6 kommenttia:

 1. Voi miten kauniita nämä perunat ovat. Hyviä niiden tiedän olleen, sillä mekin olemme tehneet. Tosin ilman pestoa. Ihan vaan laitettiin mausteita ja aika reilu pippurointi pintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mimmi! Kaikki pekoniin kääritty on niin hyvää.

   Poista
 2. Herkullisen näköistä!

  VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-