Kun vastaan tuli suolaisen jauhottoman kääretortun resepti, jonka kehuttiin olevan voileipäkakkumaista, tiesin heti, että sitä on kokeiltava. Aika pian sitten leivoinkin
Masaliisa ihmemaassa -blogista löytämääni suolaista kääretorttua. Täytteeksi suolaiseen kääretorttuun voi laittaa mitä nyt muutenkin voileipäkakkuun laittaisi. Minä tein nyt tähän ensimmäiseen kokeiluun täytteen tuorejuustosta ja naudan suolalihasta. Ei hassumpaa. Kylmäsavulohestakin tätä on ehdottomasti kokeiltava ja näin syksyn saapuessa joku sienitäytekin voisi olla kiva. Suolainen kääretorttu todella oli voileipäkakkumaista. Paljon pienemmällä vaivalla vain. Tästä saa kivan gluteenittoman tarjottavan juhlapöytään. Suolaisen jauhottoman kääretortun ohjetta voi käyttää myös makeaan jauhottomaan kääretorttuun, kun valitsee täytteeksi esimerkiksi makeita tuorejuustoja, hilloa, marjoja ym.
Suolainen jauhoton kääretorttu
Pohja:
6 valkuaista
6 keltuaista
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk aurinkokuivattutomaatti-tuorejuustoa
170 g naudan suolalihaa
n. 1/2 dl oliiveja
50 g ranskankermaa
ruohosipulia
mustapippuria myllystä
Todella helppo tehdä ja hyvä pohja maustaa miekan mukaan .
VastaaPoistaTosi hyvänkuuloinen resepti, gluteenitonta ja sopii myös vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Menee kokeiluun ilman muuta. Kiitos.
VastaaPoista