keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Suolainen jauhoton kääretorttu


Kun vastaan tuli suolaisen jauhottoman kääretortun resepti, jonka kehuttiin olevan voileipäkakkumaista, tiesin heti, että sitä on kokeiltava. Aika pian sitten leivoinkin  Masaliisa ihmemaassa -blogista löytämääni suolaista kääretorttua. Täytteeksi suolaiseen kääretorttuun voi laittaa mitä nyt muutenkin voileipäkakkuun laittaisi. Minä tein nyt tähän ensimmäiseen kokeiluun täytteen tuorejuustosta ja naudan suolalihasta. Ei hassumpaa. Kylmäsavulohestakin tätä on ehdottomasti kokeiltava ja näin syksyn saapuessa joku sienitäytekin voisi olla kiva. Suolainen kääretorttu todella oli voileipäkakkumaista. Paljon pienemmällä vaivalla vain. Tästä saa kivan gluteenittoman tarjottavan juhlapöytään. Suolaisen jauhottoman kääretortun ohjetta voi käyttää myös makeaan jauhottomaan kääretorttuun, kun valitsee täytteeksi esimerkiksi makeita tuorejuustoja, hilloa, marjoja ym.


Suolainen jauhoton kääretorttu

Pohja:
6 valkuaista
6 keltuaista
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk aurinkokuivattutomaatti-tuorejuustoa
170 g naudan suolalihaa
n. 1/2 dl oliiveja
50 g ranskankermaa
ruohosipulia
mustapippuria myllystä



2 kommenttia:

  1. Todella helppo tehdä ja hyvä pohja maustaa miekan mukaan .

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvänkuuloinen resepti, gluteenitonta ja sopii myös vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Menee kokeiluun ilman muuta. Kiitos.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-