tiistai 7. heinäkuuta 2020

Parsaperunasalaatti


Tykästyimme parsaperunoihin niin, että piti heti hakea tilamyymälästä niitä lisää viikonlopuksi. Viime päivät onkin sitten syöty parsaperunoita muodossa jos toisessa, ja tänne blogiinkin on tiedossa muutama perunaresepti. Ja jos et onnistu mistään löytämään parsaperunoita, onnistuu reseptit tietenkin myös muista perunalajikkeista. Parsaperunasta kerrotaan, että se on erinomainen perunasalaateissa, joten piti tehdä tietenkin myös salaattia. Ja kiinteän rakenteensa ansiosta parsaperuna todella on täydellinen lajike perunasalaatissa käytettäväksi. Perunasalaattini ainekset olivat hyvin yksinkertaiset. Keitettyä parsaperunaa, marinoitua punasipulia liemineen sekä kapriksia ja lehtipersiljaa. Useimmiten perunasalaatissa on tottunut tuhtiin vaaleaan kastikkeeseen, mutta tämän salaatin jälkeen tuli todettua, ettei perunasalaatti sitä välttämättä kaipaa. Marinointiliemi riitti mainiosti, ja perunasalaatista tulee näin kevyempikin. Keveydestä ja yksinkertaisuudesta huolimatta parsaperunasalaatissa riitti makua ja se on loistava lisuke vaikka savukalan kylkeen.

Parsaperunasalaatti

n. 1 kg parsaperunoita (tai jotain muuta kiinteää perunalajiketta)
1 iso punasipuli
1/2 dl punaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
mustapippuria myllystä
1/2 dl ruokaöljyä
1 - 2 rkl kapriksia
lehtipersiljaa

Aloita parsaperunasalaatin valmistus marinoimalla punasipuli. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Mittaa kattilaan punaviinietikka, suola ja hunaja. Kiehauta ja kaada liemi sipulirenkaiden päälle astiaan. Lisää joukkoon öljy ja mustapippuria. Anna maustua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan tai vaikka seuraavaan päivään. Keitä hyvin pestyt parsaperunat suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja anna lopun nesteen höyrystyä pois. Kun perunat ovat jäähtyneet sen verran, että niitä kestää käsitellä, leikkaa ne sopiviksi paloiksi. Laita perunat tarjoiluastiaan. Lisää joukkoon marinoitu punasipuli liemineen. Lisää kaprikset ja hienonnettu lehtipersilja. Rouhi päälle vielä hieman mustapippuria. Sekoita varovasti ja tarjoile lämpimänä tai kylmänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-