perjantai 15. toukokuuta 2020

Dalgona-pannacotta


Kun tuossa taannoin kokeilin tämän hetken muotijuomaa, dalgona-kahvia, mietein myös, että tuota marenkimaisen sileää ja pehmeää kahvivaahtoa voisi hyödyntää jossain muuallakin. Kokeilinkin sitten tehdä jälkiruoaksi aikuiseen makuun sopivat pannacottat. Pannacottat maustoin konjakilla ja pannacotta-annosten päälle vaahdottelin kahvivaahdot. Kahvivaahto sopi hyvin yhteen pannacottan kanssa, joka pehmensi kahvin makua.

Dalgona-pannacotta
(6 annosta)

Pannacotta:
3 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
3 dl täysmaitoa
1/2 dl sokeria
2 - 3 rkl konjakkia

Dalgona-vaahto:
6 rkl pikakahvijauhetta
6 rkl sokeria
6 rkl kiehuvan kuumaa vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kerma, maito ja sokeri. Kiehauta ja ota kattila liedeltä. Puserra liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne yksitellen kermaseoksen joukkoon. Lisää joukkoon lopuksi konjakki ja kaada seos tarjoiluastioihin. Jäähdytä ja anna pannacottien hyytyä vähintään 4 tuntia tai vaikka yön ylikin. Mittaa kapeaan kulhoon pikakahvijauhe, sokeri ja kuuma vesi. Vatkaa ensin pienellä teholla, jotta kahvi ja sokeri liukenee. Lisää sitten tehoja ja vatkaa täydellä teholla, kunnes seos vaahtoutuu. Mitä kauemmin vaahdotat, sitä paksumpaa vaahdosta tulee.  Lusikoi jäähtynyt dalgona-vaahto pannacotta-annosten päälle ja tarjoile.

1 kommentti:

  1. Tämäpä loistava idea. Itse en tuosta maidollisesta kahvijuomasta välitä lainkaan (juon vain mustaa kahvia tai espressoa), mutta tähän yhdistänkin kiinnostavan vaahdon.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-