tiistai 28. huhtikuuta 2020

Dalgona-kahvi


Tämän hetken trendijuoma on dalgona-kahvi. Eli maitojuoma, jonka päällä on paksu ja kuohkea kahvivaahto. Kahvivaahto valmistuu käden käänteessä ainoastaan kolmesta ainesosasta, pikakahvijauheesta, sokerista ja kuumasta vedestä. Sitten vaahto annostellaan joko kuuman tai kylmän maidon päälle. Tätähän oli tietenkin kokeiltava myös itse. Ja tosiaan, paksu marenkimainen kahvivaahto näistä aineksista muodostuu. Eikä sähkövatkaimella tarvitse kauaakaan vatkata. Ensimmäisen dalgona-kahvini tein kuumaan maitoon, ja olihan se hyvää. Juodessani mietein, että tätähän voisi joskus hyvin myös terästää vaikka viskillä tai jollain liköörillä. Viskillä terästettynä syntyisi ihan Irish Coffeen kaltainen juoma ilman kermavaahtoa. Kunhan ilmat tästä lämpenee, pitää kokeilla myös tehdä tätä kylmänä. Dalgona-kahvia joisi vaikka päivittäinkin, mutta koska siihen tulee sokeria, jää se vain silloin tällöin herkuttelujuomaksi. 

Dalgona-kahvi

2 rkl pikakahvijauhetta
2 rkl sokeria
2 rkl kiehuvan kuumaa vettä
2 - 3 dl kuumaa tai kylmää maitoa
(jääpaloja)

Mittaa kapeaan kulhoon pikakahvijauhe, sokeri ja kuuma vesi. Vatkaa ensin pienellä teholla, jotta kahvi ja sokeri liukenee. Lisää sitten tehoja ja vatkaa täydellä teholla, kunnes seos vaahtoutuu. Mitä kauemmin vaahdotat, sitä paksumpaa vaahdosta tulee. Kaada mukiin kuumaa tai kylmää maitoa. Kylmän maidon kanssa voit käyttää myös jääpaloja. Lusikoi päälle kahvivaahto. Sekoita ennen nauttimista.


6 kommenttia:

  1. Tein vain tuota vaahtoa enkä sekoittanut sitä maitoon, ja se oli minusta aivan liian makeaa, Lopulta sekoitin pakastettujen banaaniviipaleiden ja hieman kookosmaidon kanssa, ja se oli vieläkin liian makeaa;D Oli kiva kokeilu,mutta itselleni se ei kyllä tullut jäädäkseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika makeaa on, mutta maitoon sekoitettuna ei niin yltiömakeaa. Banaanissakin makeutta sen verran, että varmasti vaahto sen kanssa maistuu turhan makealta. Minullekin dalgona tulee olemaan harvakseen juotu. Sokeria ei enää meillä käytetä päivittäin.

      Poista
  2. Hyvän vaahdon saa ja ilman sokeriakin kylmälläkin vedellä. Täällä Kreikassa vaahdotttua kahvia on tehty jo vuodesta-57 😉 kreikkalainen hittikahvi frappe joka tehdääntoisin päin. Vaahdotetaan lasin pohjalle kahvi ja halutessa sokeri, jääpalat kylmäveai ja lopuksi kuka haluaa niin maitoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Eli pelkkä pikakahvijauhe veden kanssa riittää vaahtoutumiseen. Hyvä tietää, taidanpa seuraavaksi kokeilla tuota frappea. Olen siitä kuullut, mutten ole koskaan selvittänyt miten se tehdään.

      Poista
    2. Rasvaton maito plus kahvi myös vaahtoutuu kivasti.

      Poista
    3. Tupperin vaahdottajalla saa rasvattoman maidon kuumennettuna vaahtoamaan ja tulee hyvä maitokahvi. Jännä, miten kahvi maistuukin heti paremmalta, kun maito vähän vaahtoaa.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-