torstai 6. helmikuuta 2020

Tuorepuuro


Ruokaremontin myötä meidän suureksi herkuksi on noussut tuorepuuro. Keitetystä kaurapuurosta meillä ei tykkää kukaan, mutta kun kaurahiutaleet laittaa vain muiden ainesten joukkoon tekeytymään ilman mitään keittämisiä, puurokin nousee ihan eri sfääreihin niin maultaan kuin koostumukseltaan. Kaurahiutaleiden lisäksi meidän tuorepuuromme sisältää proteiinia rasvattoman maitorahkan muodossa, marjoja sekä sokeroimatonta mehukeittoa antamaan makua sekä notkistamaan puuron koostumusta. Tämän hetkisellä dieetillä tuorepuuro on ollut meillä iltapalana, ja sitä oikein odottaa. Niin hyvää se on! Tuorepuuron joukossa menevät ihan kaikki marjat makeista mansikoista kirpeisiin viinimarjoihin. Itse asiassa punaiset viinimarjat ovat suosikkini tuorepuurossa. Kaikkein parasta tuorepuurosta tulee, kun siihen käyttää vähintään kahta tai kolmea eri marjaa, sekä makeampaa että kirpeämpää. Kaurahiutaleiden ja maitorahkan määrää voi säädellä oman maun mukaan, ja tehdä tuorepuurosta joko kauraisampaa tai rahkaisampaa. Tuorepuuro sopii tietenkin myös aamupalalle, jolloin se tehdään jo illalla jääkaappiin valmiiksi, jossa se saa rauhassa muhia. Terveellisenä ja täyttävänä välipalanakin tuorepuuro menee.


Tuorepuuro

n. 2 dl kaurahiutaleita
250 g rasvatonta maitorahkaa
100 g marjoja
sokeroimatonta mehukeittoa

Mittaa astiaan kaurahiutaleet, rahka sekä marjat. Sekoita ainekset yhteen. Lisää joukkoon sen verran sokeroimatonta mehukeittoa, että saat puuroon sopivan koostumuksen. Kaurahiutaleet turpoavat tekeytyessään, mutta tarvittaessa mehukeittoa voi lisätä vielä valmiiseen puuroonkin. Anna puuron tekeytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti tai seuraavaan päivään.


2 kommenttia:

  1. Lukeutuu myös minun herkkuruokiin. Ihan kaikenlaiset maut käyvät, pilttisoseesta lähtien. Marjat alkavat jo olla niin loppu, joten pitää laittaa muuta makua antavaa tuorepuuron joukkoon. Minä voin syödä mihin aikaan päivästä vaan tuorepuuroa. Just äsken tein aamuksi mustikkaversiota.

    VastaaPoista
  2. Tuorepuuro maistuu milloin vain. Niin hyvää, eikä aina edes malta kovin kauaa odotella tekeytymistä. Aika vauhtia pakastimesta marjat taas hupenee, kun 400 g päivässä kuluu. Ei liikene leivontaan yhtään, mutta parhaita ne ovatkin näin terveellisesti syötynä.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-