torstai 17. lokakuuta 2019

Violetti perunamuusi Violet Queen -perunasta


Esittelin teille jo aiemmin perunasalaatin yhteydessä kesällä kasvattamiamme Violet Queen -perunoita. Pakko laittaa Violet Queenista tehty perunamuusikin tänne, koska muusin väri on niin upea! Perunalajike on sen verran jauhoinen, että muusi onnistuu siitä tosi hyvin. Violettia perunamuusia on tullut tehtyä sitten jo muutaman kerran. Varsinkin lapsessa hienon värinen perunamuusi herättää ihastusta. Violet Queenia ei vielä taida ruokakaupoista niin helposti löytyä, mutta jos lähistöllä on perunatiloja, kannattaa sitä kautta kysellä, jos suoraan tilalta perunoita saisi ostaa. Viljelyssä tätä kuitenkin monella jo on.

Violetti perunamuusi Violet Queen -perunasta

1 kg Violet Queen -perunoita
n. 2 - 3 dl maitoa
reilu nokare voita
suolaa maun mukaan

Kuori ja paloittele perunat kattilaan. Lisää vettä sen verran, että perunat juuri peittyvät. Keitä perunat kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja muussaa perunat perunasurvimella. Kuumenna maito ja lisää muusin joukkoon. Lisää joukkoon voi ja mausta muusi suolalla.

4 kommenttia:

  1. Tosi nätti väri:) Olen täällä ostanut pari kertaa violetteja perunoita, ihan värin vuoksi;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla värillä saa piristystä ruokapöytään.:) Ja terveellisempiäkin nämä violetit perunat on.

      Poista
  2. Kyllä tuossa värissä jotain kuninkaallista on! Lajike toimii näköjään muusiperunakin ihan hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä aika kuninkaallinen väri. Muusina toimii erinomaisesti. Saattaisi tulla joulupöytäänkin aika värikäs imelletty perunalaatikko näistä.:D

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-