Koska iso kasvimaa oli tänä kesänä jälleen kokonaan käytössä, kasvatimme tietenkin myös perunoita. Tällä kertaa lajikkeita oli kaksi, Annabelle ja Violet Queen. Kuivasta kesästä huolimatta, perunasato oli aivan huikea! Eipä ole tarvinnut kuin varsi nyppäistä, niin siitä on jo saanut kattilallisen perunoita. Violet Queenista kokeilin ensimmäiseksi perunasalaattia, johon paahdoin perunalohkot uunissa. Perunoiden seuraksi salaattiin vihreitä papuja omasta maasta sekä keitettyjä kananmunia. Koska nyt ei olla ruokaremontin myötä paljoakaan kermaisia kastikkeita tehty ja syöty, niin perunasalaatti sai raikkaan vinegrettikastikkeen.
1 kg perunoita
1 - 2 rkl ruokaöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
n. 150 g kypsennettyjä vihreitä papuja
4 keitettyä kananmunaa
n. 2 rkl kapriksia
Kastike:
4 rkl ruokaöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl Dijon-sinappia
Pese perunat hyvin ja leikkaa sopiviksi paloiksi. Sekoita perunoihin öljy, suola ja mustapippuri. Paahda perunoita uunissa 200 asteessa n. 30 min, kunnes perunat on kypsiä. Lado tarjoiluvadille paahdetut perunat, vihreät pavut ja keitetyt kananmunat kuorittuina ja puolitettuina. Ripottele joukkoon kaprikset. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja kaada salaatin päälle.
Onpa juhlavan kaunis salaatti. Kukat lienevät syötäviä, mutta tuleeko ne oikeasti syödyksi? ENtä tiedätkö, saako noita tummia perunoita ostaa jostain?
VastaaPoistaKrassin kukat ovat syötäviä. En koskaan käytä koristeena missään syötävissä muuta kuin syötäviä kukkia. Ja syödyiksi tulivat. Violet Queen on niin uusi lajike, että en tiedä mahtaako sitä saada vielä muuta kuin itse kasvattamalla. Tiedän kyllä, että ruokaperunan viljelijöillä sitä on jo ainakin kokeeksi kasvamassa. Varmasti kauppoihinkin aikanaan tulee, jos kokeilut on onnistuneita. Ainakin oman tämän kesän kasvatuksen perusteella vaikuttaisi kaikin puolin hyvältä perunalta. Ei tullut rupea niinkuin Annabelleen eikä muutenkaan taudit iskeneet. Satoisa ja monikäyttöinen. Tulee hyvä muusikin.
Poista