tiistai 29. lokakuuta 2019

Suklaaunelmatäytekakku


Tietenkin miehen syntymäpäivänä tarvittiin myös täytekakku. Välillä on mukava turvautua valmiisiin resepteihin, joten googlettelin sopivia kakkureseptejä. Suklainen kakku oli mielessä ja K-Ruoka -sivustolta tuli vastaan suklaaunelmatäytekakku. Olin tätä kakkua jo joskus aiemminkin katsellut, ja ajatellut, että olisi varmaan hyvää. Mitäpä sitä sitten sen enempiä miettimään. Kakkupohjan leivoin aamupäivällä ennen haravointitöihin lähtöä. Täytin kakun, kun käytiin välillä syömässä, ja illalla vielä useamman tunnin pihatöiden jälkeen kuorrutin kakun. Sitten kakku sai yön yli tekeytyä jääkaapissa. Jos kakkuun tulee kaksi levyä suklaata, voiko se edes olla paha kakku? No, ei ainakaan tämä kakku! Todella hyvä suklaakakku tuli tällä ohjeella, ja aion tehdä tätä jatkossakin. Sen verran ohjeesta poikkesin, että käytin täytteeseen konjakin/sitruunamehun sijaan veteen sekoitettua rommiaromia. Rommin maku sopi kakkuun täydellisesti. Appelsiinimehun sijaan kostutin kakkupohjan vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Suklaaunelmatäytekakku

Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)
1 1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 liivatelehteä
200 g taloussuklaata
1/2 dl konjakkia (tai sitruunamehua)
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
180 g maustamatonta tuorejuustoa

Kostutus:
2 dl appelsiinitäysmehua

Kuorrutus:
100 g taloussuklaata
2 dl kuohukermaa

Pinnalle:
100 g taloussuklaata rouhittuna tai lastuina

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, esimerkiksi irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä. Pane liivatelehdet 5 - 10 minuutiksi kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Liota vedestä puristetut liivatelehdet kuumennettuun konjakkiin. Vatkaa kerma vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja konjakkitilkkaan liotetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta appelsiinitäysmehulla. Vuoraa kakkuvuoka reunoilta leivinpaperilla, ellet käytä irtopohjavuokaa. Aseta kansilevy vuoan pohjalle. Levitä sille puolet suklaa-juustotäytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi pohjalevy. Anna kakun hyytyä viileässä mielellään yön yli. Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon sulatettu suklaa. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja levitä suklaa-kermavaahto. Leikkaa suklaasta lastuja perunankuorima- tai juuresveitsellä. Ripottele suklaalastut kakun pinnalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-