sunnuntai 27. lokakuuta 2019

S'mores - helppo herkku nuotiolla


Kun olimme laavulla miehen syntymäpäivää viettämässä, varasin mukaan myös ainekset jälkiruokaan. Amerikan malliin helppo ja herkullinen jälkiruoka valmistuu nuotiolla vain parista aineksesta ihan hetkessä, ja on varsinkin lapsien mieleen. Eli S'mores, nuotiolla paahdettu vaahtokarkki kahden keksin välissä. Mukana pitää olla tietenkin myös suklaata. Suklaan voi laittaa keksien väliin palana, tai vielä helpommalla pääsee, kun valitsee kekseiksi sellaiset keksit, missä on suklaata. Meillä oli mukana Digestive-keksejä, joiden toinen puoli on suklainen. Varsinkin pienen lapsen kanssa suklaakeksit ovat kaikkein kätevimmät. Vaahtokarkeiksi kannattaa valita kaupasta ne, jotka on tarkoitettu grilliin/nuotiolle. S'moresit maistuivat hyvälle nuotion äärellä ja samalla meille aikuisille lämmitettiin glögit nokipannulla. Toivottavasti ehdimme laavulle pian taas uudestaan!

S'mores

suklaakeksejä (esim. Digestive, joissa toinen puoli suklainen)
vaahtokarkkeja

Paahda vaahtokarkkia varovasti tikun nokassa nuotion lämmössä, kunnes pinta saa väriä ja vaahtokarkki lämpenee. Varo polttamasta! Ota paahtunut vaahtokarkki tikun nokasta kahden keksin väliin, suklaapinnat sisäpuolelle, ja nauti välittömästi.


2 kommenttia:

  1. Minäpä tiedän mitä pakkaan nuotiolle mukaan seuraavalle kerralle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva ja näppärä jälkiruoka nuotiolla. Ja yksi tai kaksi vie jo makean nälän hyvin. Erityisesti lasten mieleen, kun saa itse paahtaa vaahtokarkin.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-