tiistai 5. marraskuuta 2019

Hasselbackan punajuuret

Punaviinisuola ja -pippuri saatu Culinaristit.comilta.


Maakellarimme on jälleen täynnä juureksia koko talveksi. Sieltä niitä on mukava hakea sitä mukaa, kun ruoanlaitossa tarvitsee. Juureksista saa monipuolista, terveellistä ja edullista ruokaa. Punajuuri on suuri suosikkini juureksista. Pariin otteeseen olen jo tehnyt itselleni borssikeittoa. Se on kevyttä ja hyvää, muttei maistu muulle perheelle. Hiljakkoin valmistin myös lisukkeeksi punajuuria Hasselbackan tapaan, ja Hasselbackan punajuurten menekki oli jo parempi kuin borssikeiton. Uunissa paahdetut punajuuret ovat maistuneet meillä aina, ja Hasselbackan punajuuretkin paahtuvat pinnasta, sisuksen jäädessä pehmeäksi. Maustoin punajuuret Culinaristit.comilta saamallani punaviinisuolalla ja -pippurilla, jotka ovat meillä nykyään ihan ehdottomat pihvimausteet, mutta sopivat oikein loistavasti myös juureksien ja kasvisten maustamiseen. Punajuuren maunkin kanssa punaviinillä marinoitu suola ja pippuri toimivat hyvin yhteen.


Hasselbackan punajuuret

pienehköjä punajuuria
oliiviöljyä
juoksevaa hunajaa
balsamietikkaa
punaviinisuolaa tai hyvää sormisuolaa
punaviinipippuria tai mustapippuria
timjamia

Kuori punajuuret ja leikkaa niihin syvät viillot noi puolen sentin välein. Aseta punajuuret uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin. Valuta punajuurten päälle, oliiviöljyä, hunajaa ja hieman balsamietikkaa. Ripottele päälle vielä punaviinisuolaa, punaviinipippuria sekä timjamia. Paahda punajuuria uunissa 200 asteessa reilu tunti, kunnes punajuuret on kypsiä.


1 kommentti:

  1. Kuulostavat taivaallisilta, mutta oletko kokeillut valmistaa niitä Airfryerissa? Jos niin asteet ja aika olis kiva tietää.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-