maanantai 9. syyskuuta 2019

Maitohorsmaskonssit & maitohorsmahyytelö

Kuivatut maitohorsman kukat saatu Forest Foodylta.


Maitohorsman kukat ovat yksi ihanimmista syötävistä luonnon kukista, koska ne antavat niin mahtavan värin! Maitohorsman kukista olen tehnyt muun muassa horsmankukkajuomaa, maitohorsmasokeria sekä maitohorsmamojitoa. Tänä kesänä maitohorsmia kasvoi todella runsaasti, joten innostuin keräämään niiden kukkia enemmänkin. Kukista tein pienen erän kauniin väristä hyytelöäkin, jota syötiin maitohorsmaskonssien kanssa. Skonsseihin puolestaan käytin Forest Foodylta saamaani kuivattua maitohorsman kukkaa, joka kuuluu Nordic Guston tuotteisiin. Kotimaisesta, kuivatusta maitohorsman kukasta voi hauduttaa kauniin väristä teejuomaa, mutta maustoipa kukilla hyvin myös skonssit. Arvatkaapa maistuiko kukkaiset skonssit sekä tumman pinkki hyytelö pikkuprinsessalle? Kyllä vain. Kukilla saa ihmeitä aikaan, ja nirsonkin lapsen maistelemaan uusia makuja.


Maitohorsmaskonssit & maitohorsmahyytelö

Maitohorsmaskonssit:
50 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kuivattuja maitohorsman kukkia
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl maitoa

Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää huoneen lämmössä pehmennyt voi pieninä kuutioina ja sekoita hyvin yhteen. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile palloiksi. Kaulitse pallot pieniksi pyöreiksi levyiksi ja leikkaa molemmat levyt neljään osaan. Nosta skonssit uunipellille leivinpaperin päälle ja pistele pintaan reikiä haarukalla. Paista uunissa 225 asteessa n. 10 min. Anna skonssien hetki jäähtyä. Halkaise ne ja tarjoile maitohorsmahyytelön tai lempimarmeladisi kera.

Maitohorsmahyytelö:
2 1/2 dl maitohorsman kukkia
2 1/2 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
1/2 pkt hillo-marmeladisokeria

Mittaa kattilaan maitohorsman kukat, vesi ja sitruunamehu. Kiehauta ja keitä hetki. Siivilöi mehu kattilaan. Lisää hillo- marmeladisokeri, kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä n. 5 min. sekoittaen. Kuori vaahto pinnalta ja kaada hyytelö puhtaaseen, kuumennettuun purkkiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-