Maitohorsmat kukkivat tänä kesänä runsaasti, joten keräsin taas kukkia talteen, jotta niistä voisi tehdä jotain. Maitohorsmahan on syötävää villiruokaa, josta käytettäväksi kelpaa niin nuoret versot, lehdet kuin kukinnotkin. Maitohorsmassa olen ihastunut varsinkin kukintoihin, koska ne antavat hienon värin. Olen tehnyt aiemmin
horsmankukkajuomaa, joka on ihan mielettömän upean väristä. Nyt huomasin
Forest Foodyn sivuilla
Tekla Wannaksen maitohorsmasokerireseptin, ja ensimmäiset keräämäni horsman kukinnot päätyivät sokeriin. Maitohorsmasokeri oli niin kauniin näköistä, että olihan sitä tehtävä, kun ohjekin oli tosi helppo. Kauniin värin lisäksi, maitohorsmasokerissa on myös hieno maku.
Maitohorsmasokeri
4 dl maitohorsman kukintoja
2 dl sirosokeria
1 g sitruunahappoa
Laita maitohorsman kukinnot, sokeri ja sitruunahappo tehosekoittimeen. Pyöritä, kunnes seos on tasaista. Levitä sokeri leivinpaperin päälle kuivumaan. Kun sokeri on kuivunut, pyöritä se tasaiseksi tehosekoittimessa.
Maitohorsma juomaa oon tehnyt muutaman kerran. Ihana väri ja makukin. Tulevana kesänä kokeilen sokeria😀.
VastaaPoista