perjantai 19. heinäkuuta 2019

Maitohorsmamojito


Hortoilut jatkuvat edelleen maitohorsman parissa. Tuo horsman kukkien väri on niin inspiroiva. Koska helteiset kesäpäivätkin alkavat palata takaisin, tein meille yhden meidän kesäjuomasuosikeistamme. Eli mojiton. Ja tällä kertaa tietenkin maitohorsmaversiona. Halusin mojitoon tuon ihanan värin sekä myöskin hyödyntää tekemääni maitohorsmasokeria lasin koristelussa. Horsman kukkien upean värin sain mojitoon keittämällä kukista siirappia, jota sitten käytin mojiton makeuttamiseen.


Maitohorsmamojito

4 cl vaaleaa rommia
1 - 2 cl maitohorsmasiirappia
1/2 limetti
10 mintun lehteä
soodavettä

Lisäksi:
jäitä
maitohorsmasokeria
maitohorsman kukka

Maitohorsmasiirappi:
1 dl maitohorsman kukintoja
pieni ripaus sitruunahappoa
2 dl vettä
2 dl sokeria

Leikkaa limetin puolikas kolmeksi lohkoksi. Pyyhkäise limetin lohkolla lasin reuna kosteaksi ja kasta reuna maitohorsmasokeriin. Laita lasiin mintun lehdet ja limetin lohkot. Kaada päälle maun mukaan maitohorsmasiirappia ja murskaa aineksia kevyesti. Älä kuitenkaan liian lujaa, ettei mintun lehdet mene aivan rikki. Kaada lasiin rommi ja lisää lasi täyteen jäitä. Kaada lopuksi lasi täyteen soodavettä, sekoita kevyesti ja koristele mintun lehdillä ja maitohorsman kukalla. Nauti!

Maitohorsmasiirappia varten mittaa kukinnot kattilaan. Lisää joukkoon sitruunahappo ja vesi. Kiehauta ja keitä hetki. Siivilöi liemi. Laita liemi ja sokeri kattilaan, kiehauta ja keitä n. 10 min. Jos käytät siirappia juomiin, siirapin ei tarvitse saeta kovin paksuksi.


2 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-