torstai 5. syyskuuta 2019

Lehtikaalipannu


Viime ajat meillä on syöty aika usein pieneksi, kevyeksi välipala-ateriaksi lehtikaalista tehtyjä paistoksia ja pannuja. Ateriat valmistuvat nopeasti, ja ovat maukkaita ja täyttäviä. Välillä paistelen vain lehtikaalia ja sipulia, ja lisään lopuksi kananmunat sekaan hautumaan. Välillä teen ruokaisampaa ja lisään joukkoon myös tölkitettyjä kirsikkatomaatteja sekä kikherneitä tai voipapuja.


Lehtikaali on ollut ruokapöydässämme usein viime aikoina siksi, koska sitä on kasvamassa kasvimaalla. Aina alkukesästä näyttää siltä, että ötökät vievät koko sadon, mutta näin syksyn alkaessa, lehtikaalia onkin sitten kasvimaalla melkoiset määrät. Yhdestä siemenpussista tulee satoa ihan uskomaton määrä! Onneksi lehtikaalia voi pakastaa, niin sitä on nyt talven varallekin monta pussia pakastettuna.


Lehtikaalipannu

2 rkl oliivi- tai ruokaöljyä
1 sipuli
2 - 3 valkosipulin kynttä
nippu lehtikaalia
1 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 prk kikherneitä tai voipapuja
4 kananmunaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Kuumenna pannulla öljy. Kuullota kuoritut ja hienonnetut sipulit ja valkosipulit pannulla pehmeiksi. Poista lehtikaalien paksut lehtiruodit ja silppua lehtiosat. Lisää lehtikaalisilppu pannulle ja paista hetki. Lisää pannulle säilötyt kirsikkatomaatit ja kikherneet tai voipavut. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna ja anna poreilla, kunnes ylimääräinen neste häviää. Lisää pannulle kananmunat ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes munat hyytyy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-