tiistai 3. syyskuuta 2019

Mininakkipiilot

 Jaloviina-hunajasinappi saatu Forest Foodylta.


Pakko tunnustaa, mutta en ole koskaan ennen syönyt missään nakkipiiloja, saati itse niitä tehnyt. Nakkipiilothan ovat suolainen retroherkku jostain 80-luvulta, ja ne sopivat tarjottavaksi niin lastenjuhliin kuin aikuisten illanistujaisiinkin. Jostain kumman syystä nakkipiilot ovat jääneet minulta kokematta. Missään kyläillessäkään niitä ei ole koskaan ollut tarjolla. Sehän oli sitten korkea aika korjata tilanne, ja tein nakkipiiloja itse. Valmistin mininakkipiiloja, jotka ovat kivasti parin suupalan kokoisia. Lapsikin ihastui mininakkipiiloihin niin, että niitä piti syntymäpäiväjuhlillekin tehdä. Ja mikäs siinä, ei paljon tämän helpompaa ja nopeampaa suolaista pikkutarjottavaa olekaan.

 
Mininakkipiilot maustoin Forest Foodylta saamallani Jaloviina-hunajasinapilla. Erilaisten hunajatuotteiden lisäksi Nordic Bee Co. valmistaa myös sinappeja, joissa sokeri on korvattu kotimaisella hunajalla. Saamassani sinapissa lisämakua antaa vielä jaloviina. Jaloviina-hunajasinappi sopii kaikenlaiseen maustamiseen tai sellaisenaan vaikka grilliruokien seuraksi. Siitä saa myös hyvät kastikkeet kermaviiliin tai öljyyn sekoitettuna.


Mininakkipiilot

5 lehtitaikinalevyä
10 kuoretonta nakkia
Nordic Bee Co.:n Jaloviina-hunajasinappia

Voiteluun:
1 kananmuna

Ota lehtitaikinalevyt sulamaan. Leikkaa sulaneet taikinalevyt kahdeksi neliöksi. Levitä taikinaneliöille ohut kerros sinappia ja rullaa nakit taikinaneliöiden sisään. Nipistä taikinasaumat hyvin yhteen. Leikkaa nakkikääröt neljään osaan ja tee viillot taikinan päälipintaan. Laita mininakkipiilot uunipellille leivinpaperin päälle taikinasauma alaspäin. Voitele mininakkipiilot kananmunalla ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10 - 15 min.


3 kommenttia:

  1. Meilä oli näitä lapsuudessa synttärikurtsuilla!:) Ja alkoi just tehdä hirveästi mieli, varmaan soijanakit sopisivat näihin hyvin?
    Kiitos inspiraatiosta ja mukavaa loppuviikkoa!<3
    Ida Kotona kaupungissa -blogista
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen jostain syystä jäänyt näistä aina paitsi, mutta onneksi asia tuli nyt korjattua. Hyviä ovat ja kiva, kun uppoaa lapsillekin.:) Soijanakit sopivat vallan mainiosti näihin. Kiitos samoin!:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-