torstai 26. syyskuuta 2019

Brie-crostinit puolukkamarmeladilla

Iisalmi Gin Lonkero saatu tuotenäytteenä Olvilta.


Sain Olvilta hienon lähetyksen, joka sisälsi ämpärillisen OLVI Iisalmi GIN Lonkeroita sekä puolukan että mustikan makuisina. Lonkerot on valmistettu raikkaaseen pohjaveteen käsin poimituista suomalaisista marjoista. Lonkeron gin on käsityönä pienissä erissä tislattua kotimaista giniä, jonka toimittaa The Helsinki Distilling Company. Molemmat lonkerot ovat tosi hyvän makuisia. Olen joskus 90-luvulla maistanut giniä, enkä yhtään tykännyt. Näissä lonkeroissa gin maistuu, mutta ei ollenkaan pahana. Pitäisi varmaan antaa ginille uusi mahdollisuus ja maistella kotimaisia, maailmalla palkittuja ginejä.


OLVI Iisalmi Puolukka GIN Lonkero inspiroi tekemään puolukkaisia pikkupurtavia, jotka sopivat hyvin alkupalaksi, illanistujaisiin tai vaikkapa brunssillekin. Brie-crostinit puolukkamarmeladilla maistuivat ihanilta ja sopivat hienosti yhteen lonkeron makumaailman kanssa. Nämä ovat aika nopeita tehdäkin, joten näistä saa kivan suolaisen makean tarjottavan juhliin kuin juhliin.


Brie-crostinit puolukkamarmeladilla

patonki
oliiviöljyä
Brie-juusto

Puolukkamarmeladi:
2 1/2 dl puolukoita
1 appelsiinin raastettu kuori
1 dl appelsiinista puristettua mehua
1 tl timjamia
1 dl hillo-marmeladisokeria

Lisäksi:
puolukoita
timjamin oksia

Valmista ensin puolukkamarmeladi. Mittaa kattilaan puolukat ja appelsiinin mehu. Lisää joukkoon appelsiinin raastettu kuori ja timjami. Kiehauta ja keitä n. 5 min. Lisää joukkoon hillo-marmeladisokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Keitä n. 10 - 15 min. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä. Sekoita muutaman kerran marmeladin jäähtyessä. Leikkaa patonki siivuiksi ja sivele niille hieman oliiviöljyä. Paahda uunissa 225 asteessa, kunnes ne saavat hieman väriä ja rapeutuvat. Ota patonkisiivut uunista ja anna hetki jäähtyä. Leikkaa Brie-juusto siivuiksi ja laita siivut patonkisiivuille. Lisää päälle puolukkamarmeladia ja koristele crostinit vielä puolukoilla ja timjamin oksilla. Ethän kommentoi alkoholia. Alkoholia koskevat kommentit poistetaan Valviran ohjeistuksen mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-