maanantai 29. huhtikuuta 2019

Juopunut pasta eli punaviinipasta


Kun pastan keittää punaviinissä, saa pasta hienon värin ja mahtavan maun. Pääsiäisen pitkänä viikonloppuna tein yhdelle aterialle punaviinissä keitettyä pastaa eli juopunutta pastaa. Pakastimessa oli pätkä salamia sekä puolikas pala Aura-juustoa. Ajattelin niiden sopivan maultaan hyvin punaviinipastan joukkoon, ja nehän sopivat todella loistavasti! Tästä pastasta tuli meidän suosikkipastaa. Niin mielettömän hyvää! Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Eikä kannata miettiä, että punaviini menisi tässä jotenkin haaskuun. Minäkin otin pastan keitinliemen talteen ja käytin sen hyödyksi kastikepohjana. Esimerkiksi bologneseen punaviinipastan keitinliemen saa hyvin käytettyä. Pääsiäiseksi kasvattelin taas mikroversoja. Mikroversot sopivat melkein ruokaan kuin ruokaan, ja niitä tulee napsittua usein myös leivän päälle tai ihan vain munakkaaseen. Punaviinipastakin sai viimeisen silauksen punakaalin mikroversoista.

Juopunut pasta eli punaviinipasta

5 dl punaviiniä
5 dl vettä
1 tl suolaa
250 g Tortiglioni -pastaa
2 rkl ruoka- tai oliiviöljyä
1 - 2 valkosipulin kynttä
100 g salamia 
1 dl keitinlientä
1/2 pkt Aura-juustoa
n. 1 dl parmesaaniraastetta
mustapippuria myllystä
punakaalin mikroversoja

Mittaa kattilaan punaviini, vesi ja suola. Kiehauta ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitetty pasta ja ota keitinliemi talteen. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota kuorittu ja hienonnettu valkosipuli pehmeäksi. Lisää pieneksi kuutioitu salami ja jatka hetki paistamista. Lisää pannulle 1 dl keitinlientä ja keitä, kunnes lientä on vain tilkka jäljellä. Lisää pannulle pasta. Sekoita joukkoon murusteltu Aura-juusto sekä parmesaaniraaste. Mausta mustapippurilla. Ota pannu liedeltä ja viimeistele punaviinipasta punakaalin mikroversoilla.


4 kommenttia:

  1. Tätä pitää ehdottomasti testata, kiitos vinkistä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata! Ainakin meillä tykästyttiin tähän kovin. Täytyy joskus kehitellä muunkinlaisia versioita, vaikka tuo salami ja Aura-juusto ovatkin aika täydelliset tähän.:)

      Poista
  2. Voisko olla enää osuvampi nimi.
    Ja miten täydellisen kauniisti esille laitettu.
    Hyvää vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osuvan nimen on joku keksinyt tälle. Kukalie ensimmäisenä keksinyt, että punaviini sopii keitinliemeksi pastalle. Mutta hyvä keksintö ollut.:) Iloista vappua!

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-