torstai 25. huhtikuuta 2019

Valkosipuli-yrttivoi


Hyvän pihvin kruunaa maustevoi. Usein menen siitä missä aita on matalin, ja sekoitan voin joukkoon kaupan valmista dippijauhetta. Niin saa maukkaan maustevoin vaivatta. Joskus sitten taas innostun maustamaan maustevoin tuoreista raaka-aineista itse tehdyllä seoksella. Pääsiäisen pyhinä söimme myös naudan pihvejä ja niille piti tietenkin tehdä maustevoita. Maustevoi sai makunsa valkosipulista, timjamista, rukolan mikroversoista sekä sitruunasta. Pihvin lisäksi tämä maustevoi sopii hyvin myös vaalealle kalalle. Jos maustevoita jää jäljelle, säilyy se hyvin pakastimessa seuraavaan käyttökertaan.


Valkosipuli-yrttivoi

100 g voita
1 valkosipulin kynsi
1 rkl tuoretta timjamia
2 rkl rukolan mikroversoja
1 tl sitruunan raastettua kuorta
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa

Anna voin pehmetä huoneen lämmössä. Kuori valkosipulin kynsi ja hienonna mahdollisimman pieneksi. Hienonna timjami ja rukolan mikroversot. Raasta sitruunasta kuori. Sekoita ainekset pehmenneeseen voihin. Lusikoi seos tuorekelmulle tai leivinpaperille, ja rullaa tangoksi. Laita maustevoi jääkaappiin jähmettymään ja maustumaan. Leikkaa maustevoitangosta nappeja ja tarjoile pihvin tai vaalean kalan seurana.


Naudan pihvien & maustevoin lisukkeena söimme tornado-perunoita, vihreää parsaa, kirsikkatomaatteja sekä soijamarinoituja kananmunia. Pääsiäisen yhdeksi punaviiniksi ostimme kokeeksi yhdysvaltalaista Apothic Dark -punaviiniä. Tumman lihan kanssa viini oli ihan makuumme. Hieman tanniininen, mutta ei liiaksi. Laadukas viini, joka varmasti toimisi hyvin riistankin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-