perjantai 28. syyskuuta 2018

Kurkumalatte


Liikkeellä oleva flunssa on sitkeää laatua. Olen kuullut flunssan joillakin kestäneen jo jopa kuusi viikkoa. Itsellä pahin flunssavaihe on jo selätetty, mutta edelleen nenä nuhistaa ja välillä alkaa yskittää. Kuumat juomat siis maistuu! Mausteinen kurkumalatte lämmittää ja on hyvin terveysvaikutteinen. Kurkumalattesta onkin viime vuosina tullut oikea trendijuoma sen hyvien vaikutusten vuoksi. Itselleni olen nyt tehnyt aika yksinkertaisen kurkumalatten, mutta näinkin se on ihanan makuinen. Kun mausteisuuteen tottuu, mausteita voi pikkuhiljaa laittaa juomaan lisääkin. Lisämakua kurkumalatteen voisi halutessaan hakea myös vaikka lakritsijauheesta, kaakaosta, chilistä tai sitruunasta.

Kurkumalatte

4 dl mantelimaitoa
1 tl kurkumajauhetta
1/2 tl kanelijauhetta
1/4 tl inkiväärijauhetta
mustapippuria myllystä
hunajaa

Mittaa kattilaan mantelimaito, kurkuma, kaneli ja inkivääri. Kuumenna vispaten ainekset sekaisin, mutta älä keitä. Kaada kurkumalatte mukiin, makeuta hunajalla ja rouhaise päälle mustapippuria. Nauti!

2 kommenttia:

  1. Tämä on niin herkullista <3 Itse tosin laiskana olen lämmittänyt tätä ihan vain mikrossa, mutta onnistuu sitenkin - ja mantelimaidon asemasta myös kaurajuoma toimii tässä erinomaisesti! Pitääkin tänään tehdä taas pitkästä aikaa kurkumalattea :)

    VastaaPoista
  2. Kurkumalatte onkin hyvää ,ja virkistävää. En ole sitä tehnyt itse, mutta juon joskus kahvilassa täällä.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-