torstai 27. syyskuuta 2018

Tatticarpaccio


Vaikka kuiva ja paahteinen kesä vaikutti huonolta syksyn sienisadon kannalta, alkoi niitä sieniä sentään jonkun verran löytyä. Onneksi lämmintä keliä riitti, kun kosteat yöt ja sateet alkoivat. Nyt on saatu sienivarastoja ihan mukavasti täydennettyä. Lähinnä kantarelleja ja tatteja on löytynyt. Suppilovahverot saavat vielä kasvaa kokoa metsässä, joten lisää sieniä on vielä luvassa varastoon. Ihan koko sienisaalista ei sentään ole säilötty, vaan heti tuoreeltaankin niillä on herkuteltu. Koska herkkutatti ei välttämättä vaadi kypsentämistä, valmistuu niistä muutamassa minuutissa herkullinen carpaccio, jonka voi tarjoilla aterialla alkupalana.


Tatticarpaccio

pieniä, madottomia herkkutatteja
laadukasta oliiviöljyä
sitruunan mehua sekä raastettua kuorta
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
parmesaanilastuja
lehtipersiljaa

Leikkaa herkkutatit ohuiksi siivuiksi ja asettele tarjoiluvadille. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Puserra päälle hieman sitruunamehua ja ripottele päälle raastettua kuorta. Ripottele päälle sormisuolaa ja mustapippuria. Lisää päälle muutama parmesaanilastu ja viimeistele carpaccio hienonnetulla lehtipersiljalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-