Meinasi tänä syksynä jäädä omenapiirakka vallan tekemättä. Ihan vain saamattomuuden vuoksi, vaikka omenapiirakka niin hyvää onkin. Yhtenä iltana sitten lapsen kanssa ulkona ollessa kerättiin omenoita ja kysäisin, pitäisikö sittenkin edes yksi piirakka tehdä, kun omenoitakin vielä hyvin riittää. Vastaus oli, että heti paikalla. Olin kyllä ajatellut kerätä omenat valmiiksi seuraavaa päivää varten ja leipoa vasta sitten, mutta ei siinä sitten muu auttanut kuin lähteä samantien sisälle leipomaan. Onneksi luottopiirakkareseptini on helppo ja nopea, joten ei siinä kauaa mennyt, kun piirakka oli uunissa paistumassa. Minä tein taikinan ja lapsi ripotteli päälle omenat. Iltapalaksi saatiin sitten herkullista, uunituoretta omenapiirakkaa. Tällä reseptillä piirakka onnistuu aina ja tulee hyvää. Samalla reseptillä teen useimmiten raparperipiirakankin.
Helppo omena-piimäpiirakka
(pellillinen)
4,5 dl piimää
3 dl sokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl soodaa
150 g sulatettua voita
Pinnalle:
omenakuutioita tai -lohkoja
kanelia
hienoa sokeria
Sekoita sokeri, vehnäjauhot ja sooda keskenään. Sekoita joukkoon piimä, ja lopuksi sulatettu voi. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja ripottele päälle omenakuutioita tai asettele omenalohkoja. Ripottele päälle vielä kanelia ja hienoa sokeria. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia, eli kunnes pinta saa kauniin värin.
Helppo omena-piimäpiirakka
(pellillinen)
4,5 dl piimää
3 dl sokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl soodaa
150 g sulatettua voita
Pinnalle:
omenakuutioita tai -lohkoja
kanelia
hienoa sokeria
Sekoita sokeri, vehnäjauhot ja sooda keskenään. Sekoita joukkoon piimä, ja lopuksi sulatettu voi. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja ripottele päälle omenakuutioita tai asettele omenalohkoja. Ripottele päälle vielä kanelia ja hienoa sokeria. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia, eli kunnes pinta saa kauniin värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-