sunnuntai 26. elokuuta 2018

Keksikakku 3-vuotiaalle


Tyttäremme syntymäpäiville piti leipoa vielä täytekakun ja voileipäkakun lisäksi kolmaskin kakku. Koska lapsi itse toivoi keksikakkuakin, niin olihan se toive toteutettava. Kaikki syntymäpäiväsankarin toiveet syntymäpäivän osalta toteutuikin, kun kakkutoiveiden lisäksi toivoi vielä vauvanukkea sekä parasta ystävää, Neeaa, mukaan juhlimaan. Pienen lapsen toiveet on vielä helposti toteutettavissa, saapa nähdä millaisia toiveet on muutaman vuoden päästä. Keksikakun tein jälleen Annin uunissa -blogin ohjetta mukaellen. Keksipohjat leivoin täysin ohjeen mukaan, vaniljakermaa tein täytteeksi reilummin pikkaisen eri ainesmäärillä, koska viimeksi sain jännätä, saanko pursotukset loppuun asti. Kakun koristeeksi löysin puutarhasta vielä jokusen marjan sekä syötävistä kukista ruiskaunokkeja ja maitohorsmaa. Lisäksi vielä muutama macarons-leivos sekä nallekoristeet. Muutama pikkumarenkikin piti kakun päälle laittaa, mutta taas iski totaalinen unohdus. Nämä pikkulapsivuodet ovat niin hektisiä, että vie vallan muistinkin.


Keksikakku

Sokerikeksitaikina (n. 4 isoa keksiä tai useampi pienempi):
150 g huoneenlämpöistä voita
1 dl Siro sokeria
1 keltuainen
1 tl vanilja-aromia
3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Mittaa voi isoon kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa kuohkeaksi sekä vaaleaksi. Lisää keltuainen sekä vanilja-aromi ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahtoon vähän kerrallaan, koko ajan vatkaten miedolla teholla. Kun taikina näyttää tasaiselta, lopeta vatkaus ja kippaa taikina jauhoitetulle alustalle. Taputtele taikina litteäksi ja kiedo kelmuun – laita taikina jääkaappiin 2 tunniksi tai yön yli. Voit myös pakastaa taikinan halutessasi ja ottaa käyttöön kun aloitat keksiprojektisi. Kaulitse taikina jauhoitetulla alustalla, ota muotilla taikinasta noin puolen sentin paksuisia keksejä. Paista keksejä 185 asteessa reilu 10 minuuttia tai kunnes ne saavat kevyesti kultaista väriä pintaan. Jäähdytä keksejä 5 minuuttia pellillä ja siirrä sen jälkeen ritilälle jäähtymään. Kuorruta keksit lopuksi haluamallasi tavalla.

Vaniljakerma:
 2 1/2 dl vispikermaa
 100 g mascarponea
 maun mukaan tomusokeria
 2 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja sokerit. Vatkaa sekaisin. Laita kerma pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla.

Koristeeksi:
macaron-leivoksia
myrkyttömiä (syötäviä) kukkia
nonparelleja ja muita koristeita
marjoja
marenkeja

Leivo keksit ohjeen mukaan ja anna keksien jäähtyä täysin. Voit tehdä 2 tai 3 kerroksisen keksikakun. Aseta keksi tarjoilualustalle tai kakkualustalle. Pursota vaniljakermaa tasaisesti keksin päälle – ensin reunat ja sitten keskelle. Nosta toinen keksi varovasti täytteen päälle (jos teet 3 kerroksisen toista vielä kerran). Pursota päällimmäisen keksin päälle vaniljakerma samaan tyyliin kuin muihin kerroksiin. Asettele lopuksi kaikki koristeet kerman/kakun päälle.


1 kommentti:

  1. Kylläpäs aika kuluu...Paljon onnea pikku prinsessallenne ,ja kaunis kakku:)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-