Tyttäremme syntymäpäivillä oli makean lisäksi tarjolla tietenkin myös suolaista. Kinkku-aurajuustopiirakkaa leivoin Tarun taikakakut -blogin ohjeella. Kiva, kun piirakkaa tuli kerralla pellillinen ja sen saattoi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi pakkaseen. Piti tännekin siitä oma julkaisunsa tehdä, mutta unohdin kuvata koko piirakan. Mutta kannattaa katsoa Tarulta ohje, jos kiinnostaa, piirakka oli hyvää! Toisena suolaisena tein voileipäkakun. Nyt, kun olen taas innostunut voileipäkakkuja tekemään huomatessani, ettei niissä olekaan sen enempää työtä kuin täytekakussakaan, päinvastoin voileipäkakku valmistuu jopa vähemmällä vaivalla, niitä onkin meillä sitten ollut taas melkein joka juhlapäivänä. Voileipäkakku on vain niin hyvää! Tähän voileipäkakkuun tuli lihatäyte, ja kerrankin pidin koristelun hyvin yksinkertaisena ja vähäisenä. Olen nähnyt netissä tämän tyylisiä koristeluja ja minusta ne ovat aika hienon näköisiä kaikessa yksinkertaisuudessaan.
Lihavoileipäkakku
12 isoa grahampaahtoleipäsiivua
Kostutukseen:
kasvislientä
Täyte:
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
170 g suolalihaa
1 dl kurkkusalaattia
1 dl hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja
mustapippuria myllystä
(suolaa)
Kuorrutus:
200 g ruohosipulituorejuustoa
100 g ranskankermaa
Koristeeksi:
Ruohosipulia
muutama kirsikkatomaatti
basilikan lehtiä
Leikkaa halutessasi paahtoleivistä reunat pois. Valmista täyte. Sekoita keskenään tuorejuusto ja ranskankerma. Hienonna suolaliha ja sekoita täytteeseen. Sekoita joukkoon kurkkusalaatti ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit. Mausta mustapippurilla ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Lado tuorekelmulla vuorattuun leipävuokaan kolme paahtoleipää rinnakkain. Kostuta kevyesti kasvisliemellä. Levitä päälle kolmasosa täytteestä. Tee uusi leipäkerros, kostuta ja levitä päälle puolet lopusta täytteestä. Tee taas leipäkerros, kostuta ja levitä loput täytteestä. Lado päälle loput kolme paahtoleipäsiivua ja kostuta. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita vuoka jääkaappiin kevyt paino päällä seuraavaan päivään. Sekoita keskenään tuorejuusto ja ranskankerma. Ota kakku vuoasta. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele ruohosipulilla, kirsikkatomaateilla ja basilikan lehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-