maanantai 27. elokuuta 2018

Lakritsilla maustettu omenavoi


Bongasin tämän hyvän kuuloisen Glorian Ruoka & Viinin ohjeen viime viikolla Soppa365.fi -sivustolta. Koska omena-aika on parhaimmillaan ja kaikki muutkin aineet löytyi kaapista, kokeilin lakritsin makuista omenavoita lähes samantien. Tämä omenavoi on tosi mausteista, mutta ihan hyvällä tavalla. Lakritsin maku tulee kivasti vähän jäljessä suuhun. Mausteisuutensa vuoksi omenavoista tuli jo ihan joulu mieleen. Lakritsilla maustettu omenavoi sopii esimerkiksi puuroon tai leivän päälle, ja sitä voi käyttää ihan hillon tapaan.


Lakritsilla maustettu omenavoi

1/2 l kuivaa omenasiideriä
1 kg omenoita
2 dl fariinisokeria
1 1/2 tl lakritsijauhetta (esim. Urtekram)
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl maustepippuria

Kaada siideri uuninkestävään teräskattilaan tai emalipataan ja keitä ilman kantta noin 5 min., jolloin siitä jää jäljelle noin puolet. Kuori sillä välin omenat, poista kota ja kuutioi hedelmät. Lisää kuutiot siideriin ja keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen 15 min. Lisää fariinisokeri. Soseuta omenat liemineen sauvasekoittimella tai painelemalla ne tiheän siivilän läpi toiseen kattilaan. Lisää mausteet soseeseen. Keitä miedolla lämmöllä, kannella peitettynä ja välillä sekoittaen vähintään 20 min. Sose kiehuu kuplien, joten sekoita varoen. Purkita kuuma omenavoi, sulje purkit ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kylmässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-