tiistai 1. elokuuta 2017

Kesäinen kerrossalaatti


Tätä salaattia meillä syötiin jo juhannuksena. Piti jo aiemminkin julkaista se, mutta kesä on vain yhtäkkiä mennyt hiljaisella postaustahdilla, vaikka jokunen muukin juttu on odottelemassa vuoroaan. Ja nyt ollaan sitten jo elokuussa! Onneksi tämä salaatti on vieläkin ihan ajankohtainen. Nythän vasta salaattiaineksia oikein kunnolla alkaa saamaan kotipuutarhoistakin ja kauppojenkin vihannesosastot ovat parhaimmillaan. Niin pahasti myöhässä kaikki kasvu tänä kesänä on. Kerrossalaatissa on ihan normaalit ainekset, mutta välillä sen sijaan, että ainekset vain sekoittaisi kulhoon yhteen, ne voi sopivaan astiaan kasata kerroksiksi. Näin saa näyttävän näköisen kerrossalaatin pöytään ja salaatista näkee heti mitä kaikkea se sisältää. Salaatin kastikkeeksi tein vanhanajan kermakastikkeen. Kastikkeenkin olisi voinut laittaa vielä salaattiin päällimmäiseksi, mutta minulla tuli astian reuna vastaan ennen sitä. Kerrossalaattiin sopii monet muutkin ainekset, kuin mitä minulla tässä nyt on. Muun muassa savukala toisi salaattiin lisää ruokaisuutta.

Kesäinen kerrossalaatti

jäävuorisalaattia
punaista tomaattia
kurkkua
punasipulia
keltaista tomaattia
herneitä
retiisiä
keitettyä kananmunaa
ruohosipulia

Kastike:
2 dl kuohukermaa
1 rkl etikkaa
2 tl sinappia
ripaus sokeria
ripaus suolaa

Hienonna jäävuorisalaattia kerros tarjoilukulhon pohjalle. Paloittele punaiset tomaatit ja lisää kerrokseksi jäävuorisalaatin päälle. Paloittele kurkku ja tee uusi kerros. Kuori ja hienonna punasipulit ja tee kerros astiaan. Paloittele keltaiset tomaatit ja tee jälleen uusi kerros. Lisää tomaattien päälle kerros herneitä. Siivuta retiisit ja levitä kerrokseksi astiaan. Kuori keitetyt kananmunat. Aseta osa munista lohkoina astian reunoille ja hienonna loput munat keskelle. Valmista kastike. Vaahdota kuohukerma notkeaksi vaahdoksi. Mausta etikalla, sinapilla, sokerilla sekä suolalla. Levitä kastike salaatin päälle tai tarjoile omasta astiastaan. Hienonna koristeeksi ruohosipulia.

8 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköinen :) Tuollaisia kuvia katsellessa tekisi mieli lähteä kaupungille etsimään tuollaista isoa jalallista kulhoa. Ikään kuin kaapit eivät olisi tupaten täynnä ennestäänkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Ei meilläkään enää tahdo astiat kaappeihin sopia, mutta tuokin kulho oli joskus talvella ihan pakko ostaa, kun ei ollut kalliskaan. Siihen saa niin kivasti tehtyä sekä suolaisia että makeita juttuja.:)

      Poista
  2. Eikö tuota ole hankala ottaa syödessä, jos pohjaa myöten ottaa niin kerrokset luhistuu ?
    Matalampana teen jouluksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tokihan ne kerrokset siitä alkavat luhistumaan, kun salaattia otetaan, mutta ei se mielestäni enää siinä vaiheessa haittaa.

      Poista
  3. Onpa ihanan näköinen! Sopiiko kysyä vinkkiä mistä tuollaista kulhoa voisi metsästää, vielä en ole onnistunut löytämään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Puuilosta on tuo jalallinen kulho löytynyt ja tosi edulliseen hintaan. En tiedä onko edelleen myynnissä. Toivotaan!

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-