torstai 27. heinäkuuta 2017

Perunanachot


Perunanachoja on nyt tehty blogissa jos toisessakin, ja alkusysäys viime aikaiseen perunanachojen suosioon on tainnut lähteä Anu Braskin Vegaanimättöä -keittokirjasta. Minäkin innostuin tekemään perunanachoja vyötiäisen munien seuraksi. En tehnyt kuitenkaan vegaanista versiota, koska meillä ei ole vegaaneja, ja ateria jo muutenkin sisälsi myös lihaa. Kirjan reseptiä seurasin lähinnä vain perunoissa ja lisukkeissa. Juustokastikkeen valmistin oman mieleni mukaan. Lisukkeissa punasipuli vaihtui kevät-/kesäsipuliin, koska niitä nyt sopivasti omasta maasta saa, niinkuin korianteriakin. Limetti unohtui kauppaan, mutta eipä sitä oikeastaan edes tarvittu, vaikka olisi se annosta hieman koristanut. Hirmuisen hyvät perunanachot tuli näinkin. Näitä tehdään ehdottomasti toistekin!

Perunanachot

n. 1 kg perunoita
1 - 2 rkl ruokaöljyä
2 rkl taco-maustetta

Juustokastike:
2 dl ruokakermaa
1 pkt (200 g) cheddar-sulatejuustosiivuja
maun mukaan chilihiutaleita
ripaus juustokuminaa

Lisäksi:
1 kevät-/kesäsipuli varsineen
1 - 2 tomaattia
1 - 2 avokadoa
korianteria

Pese perunat ja kuori halutessasi. Leikkaa perunat n. 1/2 cm:n viipaleiksi ja pyöräytä öljyssä ja taco-mausteessa. Levitä perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 225 - 250 asteessa, kunnes perunaviipaleet ovat paahtuneet rapeiksi. Valmista sillä välin juustokastike. Kiehauta kattilassa ruokakerma. Lisää joukkoon paloitellut cheddar-siivut ja sekoita, kunnes juusto sulaa ja kastike on tasaista. Mausta chilihiutaleilla ja juustokuminalla. Hienonna kevätsipulin valkoinen osa ja leikkaa varret ohuiksi siivuiksi. Leikkaa tomaatit ja avokadot pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Levitä paahtuneet perunat tarjoiluastiaan, kaada päälle juustokastike, ja ripottele pinnalle lisukkeet. Tarjoile heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-