Jokunen viikko sitten näin jossain lehdessä jutun jauhelihamassalla päällystetyistä jalapenoista, jotka ovat Amerikassa suuressa suosiossa. Näitä jalapenoja kutsutaan leikkisästi armadillo eggseiksi eli vyötiäisen muniksi. Vyötiäisen munat jäivät mieleeni kummittelemaan ja pari päivää sitten niitä oli sitten tehtävä, kun jalapenojakin ostettiin kaupungissa käydessä. Jalapenoja en kuitenkaan laittanut jauhelihan sisälle, vaan käytin raakachorizoa. Makkaramassa on heti valmis käytettäväksi eikä tarvitse itse miettiä ollenkaan mausteita. Ja mausteinen chorizo sopi jalapenoihin loistavasti. Jalapenot täytin ensin juustotäytteellä ja sitten vain chorizomassat pintaan. Amerikassa vyötiäisen munat useimmiten savustetaan tai grillataan, itse valmistin ne nyt tällä kertaa sisällä. Siksi vielä pyöräytin vyötiäisen munat kananmunassa ja korppujauhoissa, paistoin pannulla pinnat ja loppukypsensin uunissa. Vyötiäisen munat olivat mielettömän hyviä ja maukkaita. Poltettakin niissä oli reilusti, joten lisukkeena tarjosin ranskankermaa, jonka avulla suurinta paloa suussa sai vaimennettua.
Armadillo eggs eli vyötiäisen munat
(8 kpl)
8 tuoretta jalapenoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl cheddar-juustoraastetta
300 g raakachorizoa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
Paistamiseen:
ruokaöljyä
Lisäksi:
ranskankermaa
Tee jalapenojen kylkeen pituussuuntaan viillot ja poista siemenet. Sekoita tuorejuuston joukkoon cheddar-juustoraaste ja täytä jalapenot juustoseoksella. Poista chorizoista kuoret ja jaa makkaramassa kahdeksaan osaan. Päällystä jalapenot makkaramassalla kylmässä vedessä kostutetuin käsin. Riko syvälle lautaselle kananmuna ja sekoita rakenne rikki. Kaada toiselle lautaselle korppujauho. Pyöräytä jalapenot ensin kananmunassa ja sitten korppujauhoissa. Paista vyötiäisen muniin väriä pannulla öljyssä. Siirrä vyötiäisen munat uunivuokaan ja loppukypsennä uunissa 200 asteessa n. 20 min. Tarjoile vuötiäisen munat ranskankerman kera.
Niin hauska nimikin jo että pitäisi varmaan joskus kokeilla :D
VastaaPoistaOn hauskan nimen saanut. Nimestä ei heti osaa päätellä mitä eteensä saa tilatessa.:)
PoistaMä kanssa kuolasin näitä, kun jossain reseptin bongasin. Mainio idea tuo chorizo!
VastaaPoistaJalapeno poppersitkin ovat tosi hyviä, niin heti reseptin nähdessä tiesi, etteivät nämäkään huonoja voi olla. Chorizo on näihin tosi hyvä vaihtoehto jauhelihan sijaan.
Poista