maanantai 5. kesäkuuta 2017

Grillattu flat iron steak & maissisalsa


Eilen meillä oli pitkästä aikaa grillauspäivä. Grillaaminen on jäänyt tänä keväänä aika vähiin, koska nämä kylmät ilmat eivät kauheasti innosta ulkona kokkailuun. Myös kiirettä on pitänyt sen verran, että mieluummin sitä on vain äkkiä päivän ruoat tehnyt sisällä hellan ääressä. Vaikka saahan sitä grillissäkin nopeasti syömistä aikaiseksi. Riippuu ihan siitä mitä grillaa ja kuinka paljon. Eilen grillissä oli lisukkeeksi bataattilohkoja, pimientos de padroneita sekä parsaa. Pääruoaksi grillasin naudan flat iron steakin ja sen kanssa tarjottavan maissisalsan tein jo hieman etukäteen. Loppujen lopuksi itse grillaamiseen ei paljon aikaa mennyt. Bataattilohkojen kypsyminen vei eniten aikaa, mutta nekin kypsyivät siinä sivussa muita grillatessa. Naudan liha on mainiota grillattavaa juuri nopeutensakin puolesta. 600 gramman pala flat iron steakia valmistui grillissä kuudessa minuutissa. Eikä laadukas lihapala kaivannut sen kummempia kikkailuja. Grillaamisen jälkeen vain suolaa ja pippuria pintaan ja syödessä lisämakua sai raikkaasta ja keveästä maissisalsasta.

Grillattu flat iron steak & maissisalsa

n. 600 g naudan flat iron steakia
ruokaöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Maissisalsa:
1 esikeitetty maissintähkä
1 salottisipuli
250 g kirsikkatomaatteja
1 punainen chili
1 rkl limetin mehua
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta korianteria

Valmista ensin maissisalsa. Grillaa maissintähkä grillissä. Anna maissin jäähtyä ja irrota siitä sitten jyvät kulhoon. Kuori ja hienonna salottisipuli ja lisää maissin joukkoon. Leikkaa kirsikkatomaatit pieniksi lohkoiksi ja lisää kulhoon. Poista chilistä siemenet ja hienonna pieneksi. Lisää chili muiden ainesten joukkoon. Lisää kulhoon vielä limetin mehu ja oliiviöljyä. Mausta salsa suolalla ja mustapippurilla, ja sekoita ainekset yhteen. Lisää joukkoon vielä maun mukaan tuoretta korianteria ja sekoita varovasti. Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua. Ota naudan flat iron steak huoneenlämpöön n. 1 tunti ennen grillausta. Kuivaa lihan pinta ja sivele siihen hieman ruokaöljyä. Grillaa flat iron steakia kuumassa grillissä 3 min./puoli. Mausta pinnat suolalla ja mustapippurilla ja anna vetäytyä folion sisällä hetki. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi ja tarjoile maissisalsan kanssa.

2 kommenttia:

  1. Kauhea nälkä iski, kun näin tämän annoksen! Superherkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullista, mutta superhelppoa ja nopeaa! Ja kivan kevyttäkin.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-