keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Ricotta-korvasieni-nokkospiirakka


Kyllä niitä korvasieniä sitten vain löytyikin, vaikka toisin epäilin. Mutta ei mitään huippusatoa, koska on ollut niin mahdottoman kuivaa ja kylmää. Hyvä, kun nyt kuitenkin pariin kolmeen ateriaan löytyi sieniä. Koska korvasieniä saatiin pikkaisen lisää, käytin taas viime vuotisia pakastimesta pussillisen pois, ja leivoin suolaisen piirakan. Piirakkaa varten keräsin lisää luonnon antimia korvasienten seuraksi, eli piirakkaan päätyi myös nokkosta. Täytteeseen sekoittelin purkkillisen ricottaa ja pohjataikina oli jälleen perunamuusijauhepohjainen. Se on maukkautensa vuoksi meidän suosikki suolaisten piirakoiden pohjaksi.

Ricotta-korvasieni-nokkospiirakka

Pohja:
1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 dl kylmää vettä
 
Täyte:
1 l nokkosen lehtiä
250 g esikäsiteltyjä (ryöpättyjä) korvasieniä
1 sipuli
nokare voita
250 g ricottaa
1 1/2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
yrttisuolaa
jauhettua valkopippuria

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon hieman pehmennyt voi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka viileään n. 30 minuutiksi. Pistele pohjataikinaan haarukalla reikiä ja paista 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia. Huuhtele nokkosen lehdet ja ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä. Jäähdytä ja silppua lehdet hieman pienemmiksi. Kuullota pannulla voissa kuorittu ja hienonnettu sipuli. Lisää joukkoon paloitellut korvasienet ja paista hetken aikaa. Ota pannu liedeltä. Sekoita keskenään ricotta, ruokakerma ja kananmunat. Sekoita seos jäähtyneen sieni-sipuliseoksen joukkoon. Lisää joukkoon nokkoset ja mausta seos yrttisuolalla ja valkopippurilla. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista vielä n. 30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-