keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Tyrni Curd eli tyrnitahna


En ole aikoihin keitellyt curdeja eli tahnoja, joista tunnetuin lienee sitruunatahna eli lemon curd. Koska tahnoja voi hyvin valmistaa myös marjoista, kaivelin pakastimesta tyrnipussin esille ja valmistin tahnan niistä. Kirpeä tyrni oli erinomainen valinta makean tahnan raaka-aineeksi, ja miten ihana värikin tahnaan tuli. Pirteän keltainen tyrni curd sopii hyvin kevätpöytään. Tahnaa voi käyttää vaikka mihin, kakkujen ja kääretorttujen väliin, keksien täytteeksi, lettujen, pancakesien ja vohvelien kanssa, paahtoleivän päälle jne. Tyrni curd säilyy kylmässä säilytettynä parisen viikkoa, mutta tulee todennäköisesti syödyksi jo paljon sitä ennen.

Tyrni Curd eli tyrnitahna

3 dl tyrnimarjoja
2 1/2 dl tomusokeria
3 kananmunaa
75 g voita

Anna marjojen sulaa ja paseeraa ne sitten siivilän läpi. Mittaa kattilaan tai kulhoon tomusokeri ja vispaa joukkoon kananmunat. Sekoita joukkoon paseerattu tyrni ja lämmitä seosta vesihauteessa koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Ota kattila tai kulho vesihauteesta ja vispaa joukkoon huoneenlämmössä pehmennyt voi pieni nokare kerrallaan. Kaada tahna puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.


2 kommenttia:

  1. Paljonko tyrneistä tuli paseerattuna mehua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä yhtään muista. Eikä sitä paseerattua määrää tullut edes mitattua. Olitko ajatellut tehdä suoraan tyrnimehusta?

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-