perjantai 3. maaliskuuta 2017

Kananpojan limettiset & inkiväärihunajaiset koipipalat


Valmiiksi marinoitua broileria meillä ostetaan nykyään todella harvoin, jos koskaan. Itse maustaen tulee niin paljon maukkaampaa ja maut ovat tuoreita, eikä sellaisia teollisia kuin valmiiksi marinoiduissa. Viime aikoina nämä herkulliset inkiväärihunajalla ja limetillä maustetut kananpojan koipipalat ovat olleet ruokapöydässämme suuressa suosiossa. Jostain kumman syystä ensimmäisellä kerralla näitä tehdessäni olin aivan varma, että täysin mönkään menivät, enkä viitsinyt edes haaskata aikaani kuvaamiseen. Vielä mitä, koipipalat olivat niin herkullisia, että niitä on nyt pienen ajan sisällä tehty kerran jos toisenkin. Nyt viime kerralla vihdoin otin tarvittavat kuvatkin ja saan reseptin vihdoin tännekin. Ihanan mausteiset koipipalat olen tarjoillut basmatiriisin kanssa, jonka joukkoon olen keittämisen loppuvaiheessa lisännyt purkillisen kookoskermaa. Kookoskermalla höystetty basmatiriisi pehmentää mukavasti mausteisia makuja ja chilin potkua.


Kananpojan limettiset & inkiväärihunajaiset koipipalat

n. 1 kg kananpojan koipipaloja
suolaa

Kastike:
1 limetin mehu
2 rkl inkiväärihunajaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl oliiviöljyä

Päälle:
1 limetti
1/2 - 1 punainen chili
kevätsipulia
korianteria

Ota kananpojan koipipalat huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen uuniin laittoa. Mausta koipipalat suolalla. Hiero suolaa koipipalojen päälle sekä myös nahan alle. Laita koipipalat uunivuokaan. Sekoita kastikkeen ainekset hyvin yhteen ja valele kastike koipipalojen päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 1 tunti. Kääntele koipia kerran tai kaksi kypsennyksen aikana, koska hunajan takia väri ottaa pintaan hyvin kiinni, ja kääntely estää pintaa kärvähtämästä liikaa. Kun koipipalat on kypsiä, ota vuoka uunista. Ripottele vuokaan limetin ja chilin siivut, reilusti hienonnettua kevätsipulia sekä korianterin lehtiä.


2 kommenttia:

  1. Ihanan värikäs ruoka, ihastuin tähän heti ensisilmäyksellä Instagramissa ja jäin odottelemaan ohjeen ilmestymistä tänne blogiin. Tämä menee meillä ehdottomasti kokeiluun! :)

    Pahoittelut, etten ole kerennyt ja jaksanut käydä kommentoimassa. On vaan ollut niin paljon kaikenlaista muuta elämässä juuri nyt, että blogin pitäminen ja muiden kirjoituksiin kommentointi on jäänyt taka-alalle.

    Kaikki postauksesi olen kuitenkin käynyt lukemassa. Instagramissa on niin paljon helpompi käydä kommentoimassa ja pysyä asioista ajan tasalla. Melkein aina olenkin sitä kautta saanut tiedon uusista postauksista!

    Ihanaa, että vuosi on jo näin pitkällä ja kevät alkaa tekemään tuloaan. Sitä toivoo jo pian pääsevänsä aloittamaan mökkikauden, vaikka toki vielä hetken joutuu odottelemaan.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Varsinkin näin kevään lähestyessä kaipaa lautasellekin väriä. Ja näinkin simppeleillä aineksilla koipipaloista tulee tosi maukkaita. Kaikki liemikin kannattaa vuoan pohjalta käyttää ja kaataa lautaselle riisin päälle.:)

      Ymmärrän hyvin. Itselläkin on kommentointi muiden blogeissa täysin jäänyt ja näihin oman blogin kommentteihinkin vastaus aina viipyy. Sitä ei vaan millään ehdi/jaksa. Monet kerrat on mielessä ollut sinullekin vähän enemmän yksityisesti jotain kirjoitella, mutta aina se vain jää. Kunhan tuo pieni ihminen tuosta vielä kasvaa, eiköhän aikaakaan jää taas vähän eri tavalla.;)

      Oli jo monta ihanan keväistä päivää, sitten iski tämä ankea takatalvi. Mutta onneksi uusi lumi on vanhan surma. Toivottavasti kevätpäivät kohta jo palaavat. Talvi jo riittää ja kiva päästä taas katselemaan miten kaikki lähtee kasvuun.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-