tiistai 7. maaliskuuta 2017

Lohipastramisalaatti


Kevättä kohti mennessä ruokavalio aina huomaamatta itsekseen kevenee. Valon ja lämmön lisääntyessä alkaa enemmän tekemään mieli kaikkea kevyttä ja kasvispitoista tuhtien lihapatojen sijaan. Tein osasta lohifileetä pitkästä aikaa lohipastramia. Suurin osa pastramista menee aina ruisleivän päällä, mutta nyt käytin osan myös salaattiin, koska salaattiaineksia oli sopivasti hankittuna. Lohipastramisalaatti on ruokaisa, mutta silti mukavan keveä. Kala- ja äyriäispitoisten salaattien kanssa pidän kaikkein eniten Thousand Island -kastikkeesta, joten en nyt alkanut itse kastiketta tekemään, koska valmiinakin saa aivan hyvää. Ainesmäärillä ei tässä salaatissa ole mitään merkitystä. Jokainen laittakoon kaikkea omien mieltymyksien mukaan. Ja jos et ole vielä koskaan kokeillut lohipastramia, nyt on korkea aika. Lohipastrami on ihan parhaasta päästä, mitä lohesta vain voi tehdä.


Lohipastramisalaatti

jäävuorisalaattia
kurkkua
tomaattia
sipulia
keitettyä kananmunaa
lohipastramia
isoja kapriksia

Paloittele jäävuorisalaatti tarjoiluastian pohjalle. Lisää joukkoon siivutettu kurkku. Lisää salaattiin lohkotut tomaatit sekä ohueksi leikatut sipulisiivut. Lisää lohkotut kananmunat, lohipastramisiivut sekä kaprikset. Tarjoile salaatti haluamasi kastikkeen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-