lauantai 21. tammikuuta 2017

Appelsiinikeitto


Talvi on sitrushedelmien sesonkiaikaa. Tähän aikaan vuodesta sitruksia saa todella edullisesti, ja ne ovat hyvin mehukkaita ja makeita. Klementiinejä meillä on syöty jo kilokaupalla, ja nyt on vuorossa appelsiinit. Kun kilohinta ei päätä huimaa, malttaa hedelmiäkin ostaa reilusti, ja tehdäkin niistä jotain eikä vain syödä sellaisenaan. Eilen valmistin appelsiineista keittoa. Appelsiinikeitto on kauniin keltaista, ja jo pelkkä väri piristää talven keskellä. Raikas appelsiinikeitto on kevyt päätös aterialle. Keitto maistuu myös välipalana tai aamiaisella. Keiton voi syödä lautaselta tai juoda vaikkapa lasista.


Appelsiinikeitto

5 dl vettä
3 rkl perunajauhoja
2 - 3 rkl sokeria
4 dl appelsiineista puristettua mehua
1 - 2 rkl sitruunasta puristettua mehua

Tarjoiluun:
appelsiinisiivuja tai -lohkoja
marenkeja

Mittaa kattilaan kylmä vesi, perunajauhot ja sokeri. Vispaa ainekset sekaisin ja laita kattila liedelle. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes liemi sakenee. Nosta kattila liedeltä. Puserra appelsiineista mehua neljän desin verran ja sekoita mehu kattilaan. Jäähdytä ja tarjoile appelsiinikeitto kylmänä sellaisenaan tai appelsiinisiivujen tai -lohkojen sekä marenkien kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-