sunnuntai 26. kesäkuuta 2016
Uunissa paahdetut balsamicomansikat
Mansikat ovat sellaisenaankin, tuoreena, mitä suurinta herkkua, mutta mansikoidenkin maku nousee ihan uusiin ulottuvuuksiin uunissa paahtamalla. Mansikat maustetaan sokerilla ja balsamicolla, ja sitten vain uuniin. Mansikoiden paahtuessa uunissa talon täyttää herkullinen tuoksu, eikä millään malttaisi odottaa, että pääsee maistamaan. Kun mansikat ovat jäähtyneet, ne sopivat vaikka vaniljajäätelön kanssa tarjottavaksi. Uunissa paahdetut balsamicomansikat vievät kielen mennessään.
Uunissa paahdetut balsamicomansikat
1 l mansikoita paloiteltuna
1/2 dl sokeria
4 rkl tummaa balsamicoa
Mittaa uunivuokaan kahteen tai neljään osaan paloitellut mansikat. Kaada päälle sokeri ja balsamico. Sekoita ainekset keskenään ja laita uuniin 200 asteeseen oaahtumaan 45 minuutiksi. Sekoita mansikoita pari kertaa paahtumisen aikana. Ota vuoka uunista ja anna mansikoiden jäähtyä. Tarjoile esim. vaniljajäätelön kanssa.
Tunnisteet:
Jälkiruoat,
Lisukkeet,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onpa upean värinen kesäherkku!:) Mansikoita on tullut syötyä jo rasia jos toinenkin sellaisenaan tai jäätelön kanssa. Juhannusaattona ehdein kuin ehdeinkin kaikilta kiireiltä tehdä pienen mansikkakermakakun mökille.
VastaaPoistaPaahtaminen ja balsamico antaa mansikoille syvän värin. Tuoreita mansikoita on tullut syötyä jo jonkun verran, kiva välillä tehdäkin niistä jotain.:)
PoistaIhanan näköistä :) Balsamicoissa on isoja eroja. Mitä balsamicoa käytit?
VastaaPoistaKiitos, makukin oli ihana.:) Acentino -merkkistä balsamicoa meillä nyt on. Lidlistä ostettu spraypullo.
Poista