Blogiringin ja Happy Joen kampanjassa sain tehtäväkseni valmistaa kesäisiä pieniä suupaloja, jotka sopivat Happy Joe Crispy Pear -siiderin kanssa syötäväksi. Happy Joe Crispy Pear
on uutuustuote, joka sopii niin seurustelu- kuin ruokajuomaksikin.
Puolikuivassa siiderissä maistuu aito päärynä, ja se on hedelmäisen
raikas ja aromikas premium-päärynäsiideri.
Suupaloja lähdin miettimään osaksi tapas-tyyliin. Päärynäsiiderin makupariksi ajattelin sopivan muun muassa makean minipaprikan, chorizomakkaran, cheddarjuuston, ananaksen sekä mansikan. Tein helppoja ja nopeahkoja suupaloja käyttäen jokaisessa vain muutamaa raaka-ainetta.
Avokadolla päällystetyt leivät ovat suurta herkkuani, joten tein
paahtoleivästä pieniä leipäsiä, jotka päällystin avokadolla ja
mansikoilla. Ihanat minipaprikat täytin mausteisella chorizomakkaralla
sekä cheddarjuustolla. Ananaslohkot puolestaan kääräisin
broileripekoniin.
Avokado-mansikkaleipäset kannattaa päällystää vasta juuri ennen
tarjoilua, jotta leipä säilyttää rapeutensa eikä avokado pääse
tummumaan. Täytetyt paprikat ja broileripekonilla käärityt ananakset voi
tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi, ja vaikka vain pikaisesti hieman
lämmittää esimerkiksi mikrossa ennen tarjolle laittoa.
Siiderit ja suupalat pakattiin mukaan ja nautittiin ulkona jokirannassa. Mikä sen mukavampi tapa viettää kesäpäivää kuin olla hyvän juoman, ruoan ja seuran parissa kauniissa maisemissa.
Mansikka-avokadoleipäset
(10 kpl)
5 paahtoleipäsiivua
2 pientä avokadoa
1 rkl sitruunamehua
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
10 mansikkaa
Ota jokaisesta paahtoleipäsiivusta pienellä pyöreällä muotilla kaksi palaa. Paahda palat paahtimessa tai uunissa rapeahkoiksi. Kuori avokadot ja poista siemenet. Aja avokadot blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita tahnan joukkoon sitruunamehu. Jaa avokadotahna paahdetuille leipäsille ja ripottele pinnalle sormisuolaa ja mustapippuria. Siivuta mansikat ja koristele leipäset.
Broileripekonilla käärityt ananakset
(16 kpl)
1 prk ananasrenkaita
8 siivua broileripekonia
Lisäksi:
cocktailtikkuja
(rosmariinioksia)
Leikkaa kaikki neljä ananasrengasta neljään osaan. Leikkaa broileripekonisiivut kahtia ja kääri ne ananaslohkojen ympärille. Kiinnitä broileripekoni cocktailtikuilla. Paista ananaksia uunissa 200 asteessa n. 15 - 20 min., kunnes broileripekoni on kypsää ja pinta saanut hieman väriä. Jos haluat suupaloista näyttävämmät, vaihda cocktailtikut rosmariinioksiin tarjolle laitettaessa. Tarjoile suupalat lämpiminä.
Chorizolla ja cheddarilla täytetyt minipaprikat
(24 kpl)
12 kpl makeita minipaprikoita
300 g chorizo raakamakkaraa
2 dl cheddarjuustoraastetta
Päälle:
hienonnettua silolehtipersiljaa
Kuumenna
paistinpannu ja tyhjennä chorizomakkaroiden sisältö kuoristaan
pannulle. Hienonna makkara puulastalla pieneksi muruksi paistamisen
aikana ja paista raakamakkara kypsäksi. Nosta pannu liedeltä ja sekoita
joukkoon juustoraaste. Halkaise minipaprikat kahtia ja poista
puolikkaista siemenet. Täytä minipaprikoiden puolikkaat
chorizo-cheddartäytteellä ja kypsennä paprikat uunissa 200 asteessa n.
15 min. Ripottele paprikoiden päälle hienonnettua silolehtipersiljaa ja
tarjoile suupalat lämpiminä.
Tää näyttää niin hyvältä ja suhteellisen helpolta,että menee likkojen iltaan kokeiluun. Sulla on kylla kivoja reseptejä.:)
VastaaPoistaTää näyttää niin hyvältä ja suhteellisen helpolta,että menee likkojen iltaan kokeiluun. Sulla on kylla kivoja reseptejä.:)
VastaaPoistaOijoi. Näyttää ihan superherkulliselta, noita pitää ehdottomasti joskus testata :)
VastaaPoistaKivoja pikku herkkupaloja.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.