perjantai 15. tammikuuta 2016

Lohkoperunat & aioli punaisesta palmuöljystä


Sain tuotenäytteenä Bonredin punaista palmuöljyä. Punainen palmuöljy on maailman vanhimpia ruokaöljyjä, ja se valmistetaan öljypalmun hedelmistä. Bonred palmuöljyssä on enemmän E-vitamiinia kuin muissa ruokaöljyissä. Lisäksi se sisältää runsaasti antioksidantteja sekä karoteenia moninkertaisesti enemmän kuin porkkana. Palmuöljy sopii niin ruoanlaittoon kuin leivontaankin. Kokeilin palmuöljyä jo kerran paistamiseen. Paistoin öljyssä paneroituja kalafileitä, ja öljy antoi fileille kauniin värin. Tänään tein ruoaksi lohkoperunoita, jotka myös pyöräytin punaisessa palmuöljyssä. Lisukkeeksi tein aiolia eli valkosipulimajoneesia. Punainen palmuöljy antoi aioliin todella upean värin! Palmuöljyn maku on mieto, joten se sopii senkin puolesta hyvin monipuoliseen käyttöön.

Lohkoperunat & aioli punaisesta palmuöljystä

Lohkoperunat:
n. 1 kg perunoita
2 - 3 rkl Bonred punaista palmuöljyä
suolaa
savupaprikajauhetta
mustapippuria myllystä

Pese perunat huolellisesti ja leikkaa kuorineen lohkoiksi. Sekoita perunalohkoihin palmuöljy sekä mausteita oman maun mukaan. Levitä lohkot uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 200 - 225 asteessa, kunnes pinta saa kauniin paahtuneen värin.

Aioli:

3 - 4 valkosipulin kynttä
1 kananmuna
2 dl Bonred punaista palmuöljyä
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

Riko kananmuna korkeaan ja kapeaan astiaan niin, että keltuainen jää ehjäksi. Mittaa astiaan muut ainekset sekä kuoritut ja hienonnetut valkosipulin kynnet. Paina sauvasekoitin astian pohjaan, ja käynnistä. Nosta sauvasekoitinta hitaasti ylöspäin, kunnes aioli on valmista.

Bonred punainen palmuöljy saatu tuotenäytteenä.

5 kommenttia:

  1. Tuo öljy on tosiaankin aivan mahtava:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä. Upean väristä ja tosi monikäyttöistä.:)

      Poista
  2. Tehtiin viikonloppuna aiolia Bonred öljyyn, oli todella hyvää. Lohkoperunoista tuli myös maukkaita Bonred öljyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että resepti pääsi heti kokeiluun.:) Todella hyvä öljy. Oliiviöljyä olen tähän saakka keittiössä suosinut, mutta palmuöljy kiri nyt rinnalle.:)

      Poista
  3. Aioli sai ihan uuden ulottuvuuden palmuöljystä. Väri on tosi upea ja houkutteleva.:)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-