torstai 1. lokakuuta 2015

Lakritsikiisseli


Jatketaan kiisselireseptillä, koska nyt on iskenyt joku kiisselikausi, ja varsinkin maitopohjaisiin kiisseleihin on iskenyt himo. Yhtenä päivänä kokeilin, miten lakritsijauhe sopii kiisselin maustajaksi, ja hyvän makuista siitä tulikin. Jälkiruoat kruunasi vielä kermavaahto ja lakritsin makuisia strösseleitäkin kaapista löytyi annoksia koristamaan. Kiisselit ovat niin nopeita ja helppoja valmistaa, että melkein joka päivä ehtii jälkiruokaakin tehdä, jos vain viitsii ja mieli tekee jotain hyvää aterian päätteeksi.

Lakritsikiisseli
(4 annosta)

6 dl täysmaitoa
1 - 2 rkl lakritsijauhetta
4 rkl maissitärkkelysjauhoa
1 dl sokeria

Lisäksi:
kermavaahtoa
lakritsiströsseleitä

Mittaa kattilaan maito, maissitärkkelysjauho ja sokeri. Lisää joukkoon lakritsijauhetta sen verran, kuinka lakritsaisen makuista kiisselistä haluat. Keitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes pinta pulpahtaa ja kiisseli sakenee. Ota kattila liedeltä ja jaa kiisseli tarjoiluastioihin. Anna jäähtyä ja säilytä annokset jääkaapissa. Koristele annokset kermavaahdolla ja lakritsiströsseleillä tarjolle laitettaessa.

5 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-