torstai 1. lokakuuta 2015
Lakritsikiisseli
Jatketaan kiisselireseptillä, koska nyt on iskenyt joku kiisselikausi, ja varsinkin maitopohjaisiin kiisseleihin on iskenyt himo. Yhtenä päivänä kokeilin, miten lakritsijauhe sopii kiisselin maustajaksi, ja hyvän makuista siitä tulikin. Jälkiruoat kruunasi vielä kermavaahto ja lakritsin makuisia strösseleitäkin kaapista löytyi annoksia koristamaan. Kiisselit ovat niin nopeita ja helppoja valmistaa, että melkein joka päivä ehtii jälkiruokaakin tehdä, jos vain viitsii ja mieli tekee jotain hyvää aterian päätteeksi.
Lakritsikiisseli
(4 annosta)
6 dl täysmaitoa
1 - 2 rkl lakritsijauhetta
4 rkl maissitärkkelysjauhoa
1 dl sokeria
Lisäksi:
kermavaahtoa
lakritsiströsseleitä
Mittaa kattilaan maito, maissitärkkelysjauho ja sokeri. Lisää joukkoon lakritsijauhetta sen verran, kuinka lakritsaisen makuista kiisselistä haluat. Keitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes pinta pulpahtaa ja kiisseli sakenee. Ota kattila liedeltä ja jaa kiisseli tarjoiluastioihin. Anna jäähtyä ja säilytä annokset jääkaapissa. Koristele annokset kermavaahdolla ja lakritsiströsseleillä tarjolle laitettaessa.
Tunnisteet:
Jälkiruoat,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kuulostaa hyvältä.Toin Suomesta pussin lakujauhetta ja olenkin miettinyt mihin sitä käyttäisin.
VastaaPoistaNami :)
VastaaPoistaIhanan näköiset maljat! Itselläni onkin lakritsijauhetta, jolle olen yrittänyt keksiä käyttöä. Otankin ohjeen samantein talteen, kiitos! :)
VastaaPoistaTämä menee kokeiltavien listalle.
VastaaPoistakd12
VastaaPoistayeezy boost 700
golden goose sneaker
kyrie 6
supreme clothing
bapesta shoes
bape sta
bape outlet
jordan 1
supreme clothing