sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Donitsimuffinit hillosydämellä


Itse paistetut munkit ovat syötävän hyviä, mutta niiden tekemisessä menee paljon aikaa. Samalla vaivalla kannattaakin munkkeja paistaa sitten reilusti, mutta silloin niitä tulee turhankin paljon yhdelle taloudelle, ja syötyä tulee useampi munkki liikaa. Munkkien paistossa käytetty rasvakin pitää hyödyntää tarkkaan, ja munkkien paiston jälkeen uppopaistella siinä vielä jotain muutakin, esimerkiksi ranskanperunoita. Jotta vapustamme ei tulisi kovin rasvantäyteinen, jätin tänä vuonna munkkien paistamisen väliin, ja kokeilin kevyemmäksi munkin korvikkeeksi donitsimuffineja. Donitsimuffinien leipominen oli vaivatonta ja ne valmistuivat noin puolessa tunnissa. Parhaimmillaan donitsimuffinit ovat uunituoreina ja vielä hieman lämpiminä. Muffineista löytyy hillomunkin tapaan hilloinen sydän.

Donitsimuffinit hillosydämellä
(10 kpl)

3 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 - 2 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1/2 dl ruokaöljyä
1 1/4 dl maitoa
1 kananmuna

Lisäksi:
mansikka-, vadelma- tai omenahilloa tai -marmeladia

Pinnalle:
n. 2 rkl sulatettua voita
n. 1/2 dl Siro erikoishienoa sokeria

Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Sekoita toisessa kulhossa ruokaöljy, maito ja kananmuna sekaisin. Kaada nesteseos jauhojen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita paperiset muffinivuoat muffinipeltiin. Lusikoi vuokien pohjalle vajaa ruokalusikallinen taikinaa. Lisää päälle n. teelusikallinen hilloa tai marmeladia, ja jaa lopputaikina vuokiin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia. Ota vuoka uunista ja poista muffinit pellistä. Sulata pari ruokalusikallista voita ja sivele muffinien pinta voisulalla. Pyörittele muffinien pinnat sokerissa. Halutessasi voit myös poistaa muffineista paperivuoat ja voidella ja sokeroida muffinit kauttaaltaan. Silloin voita ja sokeri tarvitaan hieman enemmän.


2 kommenttia:

  1. Kivoja ovat, ja varmaan tällainen helppo ohje on monen mieleen. Ainakin kerrostaloasuja tykkää tällaisesta, kun ei koko rappu käryä paiston jälkeen.;) Näitä täytyy joskus kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on mukavan helppo ja nopea ohje. Ja saa vähän kevyempää kuin rasvassa paistetut munkit.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-