tiistai 17. maaliskuuta 2015

Pääsiäisen pupupullat


Hei, innostuin jo toistamiseen tänä vuonna leipomaan pullaa! Laskiainen ei jäänytkään vuoden ainoaksi pullan leivontapäiväksi. Ehkä minustakin vielä tulee pullaleipuri. Tai sitten ei. En voi kyllä tälläkään kertaa sanoa nauttineeni leipomisesta. Ainoastaan siinä vaiheessa nautein, kun sain uunituoreen pullan eteeni kaiken sen vaivan palkaksi. Nyt leivoin pääsiäiseksi pikkupullia, ja tein pullat juhlan kunniaksi pupun muotoon. Tai ainakin yritin. Ei noista nyt kovin silmiä hiveleviä tullut, mutta minun leipurin taidoillani ihan tarpeeksi pupun näköisiä. Taitavammat taikinan käsittelijät saavat varmasti tasaisempia ja kauniimpia pupupullia aikaiseksi, nuo saavat kelvata meille. Pääasia, että maistuvat ihan sille mille pitääkin, eli pullalle.

Pupupullat

Pullataikina:

5 dl maitoa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
14 - 16 dl vehnäjauhoja
2 ps kuivahiivaa
150 g voita
1 - 1 1/2 dl rusinoita

Voiteluun:

kananmuna

Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma, rusinat ja kananmuna. Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen. Lisää loppuvaiheessa pehmennyt voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa n. 30 min. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikinasta 1/3 pupujen korvia varten. Jaa lopputaikina paloiksi ja pyörittele soikeiksi pulliksi. Jaa korvia varten jätetty taikina yhtä moneen osaan kuin pulliakin on. Pyörittele palat nauhoiksi. Leikkaa nauhat kahtia puoli väliin saakka. Paina yhtenäinen osa leveämmäksi ja aseta pullan päälle niin, että osa levennyksestä taittuu pullan alle. Kohota pullia vielä n. 30 min. Voitele pullat kananmunalla ja paina pupujen silmiksi puolitetut rusinat. Paista 225 asteessa n. 10 min.

Cuponation halusi haastatella minua blogiinsa pääsiäisruoan tiimoilta ja minulta kysyttiin myös ideaa edulliseen pääsiäismenuun. Haastattelu löytyy täältä.

14 kommenttia:

  1. Söpöt puput! Koitin kanssa joku vuosi mutta ehkä yksi koko satsista oli edes pupun sukulaisen näköinen :D Pullataikinat ei muutenkaan ole mun juttu..
    Kiva haastis oli, menukin kuulostaa tosi herkulliselta. Lammasta en ole ikinä tehnyt tai edes maistanut, nyt alkoi kyllä houkuttaa tuo nyhtöversio. Jos uskaltaisi pääsiäiseksi kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pullataikinat ole minunkaan juttuni. Ei se taikina vain oikein tahdo totella käsissäni.;) Koitin menuun valita sellaisia ruokia, joihin blogista jo reseptit löytyy. Lammasta kannattaa joskus kokeilla. Sillä on ihan oma ominaismakunsa. Meillä tykätään varsinkin palvatusta lampaasta ja nyhdöstäkin tulee tosi hyvää.:)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Pupuistani tuli aika hyvin syöneitä, vaikka koitin tosi soikeiksi muotoilla. Taikina vain tykkäsi turvota noin.;D

      Poista
  3. Suloisia pupuja teillä pääsiäisenä!:)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-