maanantai 9. maaliskuuta 2015

Mozzarella-täytteiset lihapullat


Tein tänään lihapullia, ja tietämättäni sattuikin olemaan National meatball day eli Kansallinen lihapullapäivä. No, ilmankos en moisesta päivästä tiennyt mitään, koska se ei sentään Suomessa juhlittaviin päiviin kuulu, vaan jäljet johtavat tietenkin Amerikan mantereelle. Hauska yhteensattuma kuitenkin. Lihapullamassan maustoin valkosipulilla, chilillä, mustapippurilla sekä basilikalla. Lihapullien täytteeksi laitoin pieniä mozzarella-pallosia. Haukatessa lihapullien sisältä löytyy siis pehmeä, juustoinen sydän. Mozzarellalla täytetyt lihapullat ovat parhaimmillaan tomaattikastikkeessa pastan kanssa.

Mozzarella-täytteiset lihapullat

125 g pieniä mozzarella-palloja
500 g sika-nautajauhelihaa
1 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 tl paahdettua chilijauhetta
1/2 tl jauhettua mustapippuria
1 tl basilikaa
1 1/2 dl vettä tai ruokakermaa
1- 2 valkosipulin kynttä
tilkka oliiviöljyä
1 kananmuna

Mittaa kulhoon korppujauhot ja vesi. Anna turvota hetki. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja kuullota pehmeäksi pannulla oliiviöljyssä. Sekoita korppujauhoihin mausteet ja valkosipuli. Sekoita mukaan kananmuna. Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita ainekset tasaisesti yhteen. Muotoile massasta tanko ja jaa se yhtä moneen osaan kuin mozzarella-pallojakin on. Muotoile juustopallojen päälle lihapullataikina pyöryköiksi kylmällä vedellä kostutetuin käsin. Laita lihapullat uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 225 asteessa 15 - 20 minuuttia, kunnes jauheliha on kypsää ja pinta saanut hieman väriä.


4 kommenttia:

  1. Nams, olen tehnyt fetalla vastaavia. Lihapullissa vain taivas on kyllä rajana. Nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Feta on myös hyvä vaihtoehto lihapullien täytteeksi. Monenlaiset ainekset sopivat mukaan.:)

      Poista
  2. Sarjassamme pakko kokeilla, juustosydän on tosi hyvä idea! Lihapullat on kyllä käteviä, ei niihin helposti kyllästy kun variointimahdollisuuksia on melkeinpä rajattomasti.:) Olen joskus kuullut tuosta kansallisesta lihapullapäivästä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienet mozzarella-pallot on kuin tehty lihapullien täytteeksi. Tosi hyvä sisus niistä pulliin tulikin.:) Lihapullia, -pihvejä ja -murekkeita pystyy varioimaan lähes äärettömästi.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-