maanantai 9. maaliskuuta 2015
Mozzarella-täytteiset lihapullat
Tein tänään lihapullia, ja tietämättäni sattuikin olemaan National meatball day eli Kansallinen lihapullapäivä. No, ilmankos en moisesta päivästä tiennyt mitään, koska se ei sentään Suomessa juhlittaviin päiviin kuulu, vaan jäljet johtavat tietenkin Amerikan mantereelle. Hauska yhteensattuma kuitenkin. Lihapullamassan maustoin valkosipulilla, chilillä, mustapippurilla sekä basilikalla. Lihapullien täytteeksi laitoin pieniä mozzarella-pallosia. Haukatessa lihapullien sisältä löytyy siis pehmeä, juustoinen sydän. Mozzarellalla täytetyt lihapullat ovat parhaimmillaan tomaattikastikkeessa pastan kanssa.
Mozzarella-täytteiset lihapullat
125 g pieniä mozzarella-palloja
500 g sika-nautajauhelihaa
1 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 tl paahdettua chilijauhetta
1/2 tl jauhettua mustapippuria
1 tl basilikaa
1 1/2 dl vettä tai ruokakermaa
1- 2 valkosipulin kynttä
tilkka oliiviöljyä
1 kananmuna
Mittaa kulhoon korppujauhot ja vesi. Anna turvota hetki. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja kuullota pehmeäksi pannulla oliiviöljyssä. Sekoita korppujauhoihin mausteet ja valkosipuli. Sekoita mukaan kananmuna. Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita ainekset tasaisesti yhteen. Muotoile massasta tanko ja jaa se yhtä moneen osaan kuin mozzarella-pallojakin on. Muotoile juustopallojen päälle lihapullataikina pyöryköiksi kylmällä vedellä kostutetuin käsin. Laita lihapullat uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 225 asteessa 15 - 20 minuuttia, kunnes jauheliha on kypsää ja pinta saanut hieman väriä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nams, olen tehnyt fetalla vastaavia. Lihapullissa vain taivas on kyllä rajana. Nam.
VastaaPoistaFeta on myös hyvä vaihtoehto lihapullien täytteeksi. Monenlaiset ainekset sopivat mukaan.:)
PoistaPienet mozzarella-pallot on kuin tehty lihapullien täytteeksi. Tosi hyvä sisus niistä pulliin tulikin.:) Lihapullia, -pihvejä ja -murekkeita pystyy varioimaan lähes äärettömästi.:)
VastaaPoista