sunnuntai 8. maaliskuuta 2015
Hirvistroganoff uunissa
Ilmat ovat toistaiseksi vielä sellaiset, että tuhdit liharuoat maistuvat, ja niiden valmistamisessa mielellään hyödyntää myös uunia. Niinpä kaivoin pakastimesta viikonlopuksi palasen hirven lihaa sulamaan ja tein siitä stroganoffia hitaasti uunissa hauduttaen. Koska käytin stroganoffissa riistaa, myös metsäsienet olivat kastikkeessa paikallaan. Niitähän meillä riittää, joten otin pakastimesta myös suppilovahveroita. Kastikkeelle makua antoivat tietenkin tomaattipyre sekä smetana, ja viimeistelyn hoiti kuutioidut suolakurkut.
Hirvistroganoff uunissa
n. 800 g hirven lihaa
n. 100 g pakastettuja suppilovahveroita
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria myllystä
2 - 3 rkl vehnäjauhoja
n. 5 - 6 dl lihalientä
70 g tomaattipyrettä
120 g smetanaa
1 - 2 suola- tai maustekurkkua
Ota hirven liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Leikkaa liha suikaleiksi. Ruskista suikaleet pannulla pienissä erissä ja siirrä lihat uunipataan. Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla. Kuullota kuoritut ja hienonnetut sipulit ja valkosipulin kynnet, ja lisää pataan. Paista suppilovahverot ja lisää pataan. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaada pataan lihalientä niin, että ainekset juuri peittyvät. Lisää tomaattipyre ja sekoita ainekset tasaisesti sekaisin. Peitä pata kannella ja hauduta uunissa 175 asteessa 1 1/2 - 2 tuntia, kunnes liha on murean kypsää. Ota pata uunista ja sekoita joukkoon smetana ja kuutioidut kurkut. Tarkista suola. Laita pata vielä uuniin ilman kantta noin 5 - 10 minuutiksi, jotta smetanakin kuumenee.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihanaa, kylläpä maistuis mullekki, nam..
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaStroganoff on lempiruokia, mutta hirvestä en ole koskaan tehnyt. Ylipäänsä muutenkin rakastan pataruokia. <3
VastaaPoistaStroganoff on tosi hyvää. Kasvissyöjäaikoina tein stroganoffin soijasuikaleista ja sekin oli hyvää.:) Talvella pataruoat ovat ihan parhaita.:)
PoistaKiitos. Tuli kyllä hyvää ja kätevä hauduttaa uunissa.:)
VastaaPoistaVoisiko tätä tehdä myös possun ulkofileestä? :D
VastaaPoistaOlisi yksi ylimääräinen pakkasessa :D
No, mikä ettei. Vähän rasvaisempaa stroganoffia tulee, mutta ei kai se mitään. Itsekin on tullut tehtyä pataruokia ja muita milloin mistäkin lihasta.:)
PoistaEi porsaasta kannata, mieluummin naudan lapapaistia tms..
VastaaPoistaPaljon kuitenkin tehdään myös possustroganoffia. Netistä löytyy monta reseptiä ja lounaspaikkojen ruokalistoillakin possustroganoffia näkyy olevan.
Poista