keskiviikko 25. maaliskuuta 2015
Appelsiinilotta
Pääsiäisen raikas jälkiruoka valmistuu helposti ja nopeasti appelsiineista, maitorahkasta ja kermasta. Appelsiininen rahkahyytelö kaadetaan hyytymään appelsiinisiivuilla vuorattuun kulhoon ja kulhosta kumotessa hyytelö on kuin charlottakakku. Hyytelön hyytymiseenkään ei kulu paljon aikaa. Appelsiinilotta on valmis kumottavaksi jo tunnissa parissa. Juhlavan näyttävällä appelsiinilotalla voi korvata vaikka pashan, jos haluaa pääsiäiseksi hieman kevyemmän jälkiruoan.
Appelsiinilotta
3 appelsiinia
250 g maitorahkaa
2 1/2 dl vispikermaa
oman maun mukaan tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
1/2 dl appelsiinimehua
(krokantteja, pähkinä- tai mantelirouhetta, suklaarouhetta tms.)
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuori appelsiinit ja leikkaa kaksi appelsiinia siivuiksi. Vuoraa sopiva kulho ensin tuorekelmulla ja sitten appelsiinisiivuilla. Paloittele kolmas appelsiini pieniksi paloiksi. Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon maitorahka ja appelsiinipalat. Makeuta rahkaseos tomusokerilla ja mausta vaniljasokerilla. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet yksitellen. Anna liivateseoksen hetki jäähtyä, ja kaada se sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen rahkaseoksen joukkoon. Kaada seos kulhoon ja tasoita pinta. Laita appelsiinilotta jääkaappiin, kunnes hyytelö on hyytynyt. Kumoa appelsiinilotta tarjoiluvadille ja poista tuorekelmu. Koristele alareuna tarvittaessa haluamallasi rouheella.
Tunnisteet:
Jälkiruoat,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Niin iloisen värinen lotta:) Värit oikein loistavat tuossa:)
VastaaPoistaJuuri kevääseen sopiva, pirteä.:)
Poistatosi upea,ihanan keväisen raikas,nam :P
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaTuo on kyllä kaunis. Pashassa on niin paljon rasvaa, että se takertuu kitalakeen ja tekee syömisen todella epämiellyttäväksi, mutta ehkä se rasvatankkaus on joskus ollut ihan perusteltua pitkän paaston jälkeen... Mieluummin kuitenkin tuollainen raikas appelsiiniherkku.
VastaaPoistaKiitos. Tästä saa niin helposti näyttävän näköisen, kun appelsiinin siivut on kauniita.:) Pasha on melkoisen rasvaista, joten tämä on tosi hyvä vaihtoehto sille, jos kaipaa jotain kevyempää ja raikkaampaa. Tosi hyvä koostumus tuli hyytelölle, ja kun sokeriakin käyttää maltillisesti, niin mukavan keveän oloinen päätös on aterialle.:)
PoistaKiitos.:) Appelsiinit ovat olleet nyt tosi hyviä, mehukkaita ja makeita. Tullut syötyä niitä jo kilokaupalla. Nyt oli vaihteeksi kiva tehdäkin niistä jotain, ja tämä on tosi passeli myös pääsiäiseksi.:) Vähän jotain on jo tullut pääsiäiseksi tehtyä, mutta ainakin tämä on silloin jo auttamattomasti loppu, eikä tietenkään säilykään niin pitkään. Mutta äkkiäkös tällaisen uudelleen tekee.:)
VastaaPoistaUpean näköinen, raikas! Sopii erittäin hyvin pääsiäispöytään! Onnistuuko miten tuon herkun leikkaus?
VastaaPoistaKiitos, on hyvä ja raikas.:) Hyvin onnistuu leikkaaminenkin. Nyt leikkasin paloja ihan vain suht teräväreunaisella kakkulapiolla, ja appelsiinin siivutkin meni sillä siististi. Veitsi tietysti kaikkein varmin.:)
PoistaSuurin kysymysmerkki pakastamisessa lienee appelsiini. Miten mahtaa pakastaessa käyttäytyä? Tai varmaan ainakin pakastamisen jälkeen on nopeasti syötävä pois. Hyytelön luulisi ainakin suht kohtuullisesti kestävän.
VastaaPoistaMahdottoman kaunis appelsiinilotta :) Itse olen nyt lueskellut vanhoja reseptikirjoja -60 ja -40 luvuilta ja lupasin jo äidille tehdä Charlotte russen noudattamalla vanhaa ohjetta. Jos ensi viikolla sen tekisin :) Sopii pääsiäiseen tuo peruslottakin ;D
VastaaPoistaKiitos.:) Joskus täytyisi itsekin tehdä oikein kunnon charlotte russe. Minulla on ainakin yksi hyvä mokkainen resepti Pauligin kahvikirjassa. Jäätelöcharlottaakin olen joskus tehnyt. Kaikki sopivat hyvin myös juhlatarjottaviksi.:)
PoistaIhanan keväinen keikaus!
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaOnpa kauniin näköinen ja raikkaan oloinen kevyt jälkiruoka pääsiäiseksi!☺
VastaaPoistaKiitos. Tosi raikasta oli ja kevyttä. Sopii tuhdimmankin aterian päätteeksi.:)
PoistaTämä menee meillä kokeiluun nyt pääsiäisenä! Näyttää niin ihan virkeältä.
VastaaPoistaKiva. Toivottavasti maistuu!:) Ainakin meillä syötiin aika nopeasti lotta pois. Mukavan raikasta ja kevyehköä.:)
Poistathis websiteLook At This have a peek hereclick here for more info this contentsee this here
VastaaPoista