maanantai 23. helmikuuta 2015

Appelsiini-luumutrifle


Sunsweet ja Ifolor haastoivat joukon ruokabloggaajia suunnittelemaan alku-, pää- ja jälkiruokia käyttämällä raaka-aineena kuivattua luumua. Mietin pitkään, otanko haasteen vastaan vai en, mutta luumut veivät voiton. Pidän paljon kuivatuista luumuista, mutta useimmiten ne tulee popsittua vain sellaisenaan suoraan pussista tai sitten syötyä hedelmäsalaatin joukossa tai banaanin ja turkkilaisen jogurtin kera. Vaihteeksi oli siis mukava yrittää kehitellä niistä jotain muutakin. Jälkiruokakategoriaan valmistin tänään herkullisen kerrosjälkiruoan eli triflen. Triflessä maistuu luumun rinnalla myös appelsiini sekä vanilja, ja niiden maut sointuvat hyvin yhteen. Halutessaan triflen voi kasata myös yhteen isoon tarjoiluastiaan.


Appelsiini-luumutrifle
(4 annosta)

Luumusose:
200 g Sunsweet -luumuja
2 appelsiinin mehu
1 dl vettä
1/2 dl raakaruokosokeria
1 kanelitanko

Vaniljavaahto:
2 1/2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
1 appelsiinin raastettu kuori
oman maun mukaan tomusokeria

Lisäksi:
8 Savoiardi-keksiä

Koristeeksi:
1 appelsiinin raastettu kuori

Paloittele luumut kattilaan. Puserra joukkoon appelsiineista mehu sekä lisää vesi, raakaruokosokeri ja kanelitanko. Kiehauta ja keitä n. 10 - 15 minuuttia, kunnes luumut pehmenevät ja liemi keittyy hieman kasaan. Nosta kattila liedeltä ja poista joukosta kanelitanko. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi ja jäähdytä. Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon vaniljarahka sekä appelsiinin raastettu kuori. Makeuta vaahto oman maun mukaan tomusokerilla. Paloittele Savoiardi-keksit ja jaa ainekset kerroksittain tarjoiluastioihin niin, että ensin tulee kerros keksipaloja, sitten luumusosetta ja lopuksi vaniljavaahtoa. Tee kerrokset kahteen kertaan ja koristele annokset lopuksi appelsiinin raastetulla kuorella. Laita triflet vielä jääkaappiin, jotta maut tasaantuvat ja keksit hieman pehmenevät.


Sunsweet D'Noir -luumut saatu kilpailun yhteydessä. Yhteistyössä: Sunsweet & Ifolor.

lauantai 21. helmikuuta 2015

Omenamuffinit


Pöydällä alkoi omenat jo hieman nahistumaan, ja sain ajatuksen leipoa niistä muffineja. Taikinaa tehdessäni mietein, että todennäköisesti muffinit menevät vain ihan mönkään, mutta niistä tulikin ihan mielettömän hyviä. Maku oli tosi hyvä, koostumus kuohkea ja pehmeä ja omenakuutiot olivat mukavina sattumina joukossa. Muffinit maistuivat yhtä hyviltä niin heti suoraan uunista lämpiminäkin kuin kylminäkin. Taikinankin tein ihan helpoimman kautta, eli ei tarvitse muuta kuin sekoitella ainekset yhteen vaikka lusikalla. Suurin vaiva on omenoiden kuorimisessa ja kuutioimisessa, sekä paistamisessa.

Omenamuffinit
(12 kpl)

2 omenaa
2 rkl juoksevaa kasvisrasvavalmistetta
2 rkl ruskeaa raakaruokosokeria
1 tl kanelia
1,8 dl sokeria
1 kananmuna
0,8 dl juoksevaa kasvisrasvavalmistetta
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl maitoa

Kuori omenat ja kuutioi pienehköiksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla 2 ruokalusikallista rasvaa ja sekoita joukkoon raakaruokosokeri. Lisää omenakuutiot ja paista, kunnes kuutiot hieman pehmenevät ja karamellisoituvat. Sekoita joukkoon kaneli ja nosta pannu syrjään. Mittaa kulhoon sokeri ja sekoita joukkoon kananmuna, rasva sekä omenakuutiot. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada joukkoon maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 12 - 15 minuuttia.

torstai 19. helmikuuta 2015

Bataattiburgerit nyhtöpossulla


Eilen meillä muhi uunissa pitkästä aikaa pulled pork eli kotoisammin nyhtöpossu. Nyhtöpossun maustoin savuaromilla sekä paahteisilla mausteilla, kuten savupaprikajauheella sekä paahdetulla chilijauheella. Osa possusta syötiin jo eilen, mutta tänään sitten kokeilin minäkin näitä viime aikoina hitiksi nousseita bataattiburgereita. Näihin burgereihin ei siis tule ollenkaan hampurilaissämpylää, vaan sämpylän virkaa toimittaa bataatin siivut. Ja kuten hampurilaisissa yleensäkin, täytevaihtoehtoja on niin monta kuin syöjääkin. Meillä bataattiburgerit täytettiin siis nyhtöpossulla, ja lisukkeeksi tein hillottuja punasipuleita sekä Sriracha -majoneesia. Hauska ja kiva ideahan tämä bataattiburgeri on, mutta ei meillä kuitenkaan herättänyt sen suurempaa ihastusta. Kieltämättä hyvää oli, muttei meillä kuitenkaan tule sivuuttamaan sämpylän väliin rakennettua hampurilaista. Hampurilaiset hampurilaisina ja nämä sitten jonain muuna herkkuna, jos toiste tehtyä.

Bataattiburgerit nyhtöpossulla

1 iso muhkea bataatti
oliiviöljyä
nyhtöpossua
Sriracha -majoneesia
hillottuja punasipuleita
jäävuorisalaattia

Pese bataatti huolellisesti ja leikkaa n. sentin paksuisiksi kiekoiksi. Pyöräytä bataattikiekot oliiviöljyssä ja lado kiekot uunipellille. Kypsennä bataattia uunissa 225 asteessa n. 15 - 20 minuuttia, kunnes bataatti pehmenee ja saa väriä. Täytä bataattiviipaleet jäävuorisalaatilla, nyhtöpossulla, Sriracha -majoneesilla sekä hillotuilla punasipuleilla.

Nyhtöpossu:
1,8 kg porsaan kassleria
n. 2 rkl Jalosavu Savuaromia (Poppamies)
2 rkl suolaa
1 rkl savupaprikajauhetta
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl paahdettua chilijauhetta
1 rkl paahdettua sipulirouhetta
2 tl mustapippuria
1/2 dl ruskeaa raakaruokosokeria

Vuokaan:
n. 2 dl vettä

Ota kassler huoneenlämpöön. Kuivaa lihan pinta ja hiero liha kauttaaltaan savuaromilla. Sekoita mausteet keskenään morttelissa ja hiero koko mausteseos kunnolla kaikkialle lihan pintaan. Laita kassler uunivuokaan. Anna lihan maustua ja lämmetä huoneenlämmössä tunnin ajan. Kaada vuoan pohjalle vettä ja laita kassler ensin uuniin 225 asteeseen n. 30 minuutiksi, kunnes pinta saa hieman väriä. Laske uunin lämpö 100 asteeseen ja peitä vuoka kannella tai foliolla. Kypsennä n. 6 - 8 tuntia, kunnes liha on niin mureaa, että sen saa haarukalla riivittyä suikaleiksi. Ota kypsä liha uunista ja poista vuoasta. Riivi liha suikaleiksi kahden haarukan avulla ja lisää joukkoon paistinlientä maustamaan ja mehevöittämään lihaa.

Sriracha majoneesi:
majoneesia
Sriracha -kastiketta

Sekoita majoneesin joukkoon oman maun mukaan Sriracha -kastiketta. Anna makujen tasaantua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Hillotut punasipulit:
n. 300 g punasipuleita
1/2 dl sokeria
1/2 dl punaviinietikkaa
1/2 dl vettä
hyppysellinen suolaa
1 tl timjamia
mustapippuria myllystä

Kuori punasipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Mittaa kattilaan sokeri, punaviinietikka, vesi ja mausteet. Kiehauta ja lisää joukkoon sipulit. Keitä miedolla lämmöllä n. 5 - 10 minuuttia. Jäähdytä.


sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Nutella laskiaispullat


Se vuoden ainoa pakollinen pikkupullien leivontapäivä iski taas, ja eilen oli sitten puolen litran taikina tehtävä ja pyöräytettävä pulliksi, jotta tänään saataisiin herkutella laskiaispullilla. Pullan leivonta on niin vastenmielistä hommaa minulle, että tosiaankin sitä tulee useimmiten leivottua vain kerran pari vuodessa. Pannupulla onkin sitten jo ihan toinen juttu, siinä kun ei tarvitse sitä taikinaa pyöritellä, niin useammin viitsii tehdäkin. Osan pullista täytin tänä vuonna mansikkahillolla ja kermavaahdolla, ja osasta tein suklaisia täyttämällä pullat Nutella suklaa-hasselpähkinälevitteellä sekä Nutella-vaahdolla. Vaikea valita kummat olisivat olleet parempia. Molemmat maistui. Blogin arkistoista löytyy myös lisää laskiaispullareseptejä, eli laskiaispullat lakkahillolla & kinuskivaahdolla, banoffee-pullat, perinteiset laskiaispullat hillolla sekä itse tehdyllä mantelimassalla.


Nutella laskiaispullat

Pullataikina:
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
1 muna
1 1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 14 - 15 dl vehnäjauhoja
100 - 150 g margariinia tai voita

Päälle:
raesokeria tai mantelilastuja

Täyte:
Nutella suklaa-hasselpähkinälevitettä

Nutella-vaahto:
2 1/2 dl vispikermaa
1 1/2 dl Nutella suklaa-hasselpähkinälevitettä

Leivo pikkupullat. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää muna ja mausteet. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista. Lisää loput jauhot ja huoneenlämmössä pehmennyt rasva. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo niistä tangot. Jaa kumpikin tanko paloiksi. Pyörittele palat pikkupulliksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla tai mantelilastuilla. Paista pullat uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10 - 15 min. Valmista Nutella-vaahto. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon Nutella tasaisesti. Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä ne suklaalevitteellä ja Nutella-vaahdolla. Nutella-vaahto riittää n. 10 pikkupullaan, joten puolen litran pullataikinasta jää ylimääräisiä pikkupullia.


torstai 12. helmikuuta 2015

Nutella-kääretorttu


Ystävänpäivä lähestyy ja silloin voi hemmotella läheisiään ja ystäviään vaikka tällaisella nopeatekoisella kääretortulla. Kääretorttupohjahan valmistuu ihan käden käänteessä, eikä täyttämiseen ja kuorruttamiseenkaan paljon kulu aikaa. Silti lopputulos on herkullinen. Nutella suklaa-hasselpähkinälevite näyttää nyt olevan suurta huutoa ja viime aikoina monessa blogissa onkin näkynyt erilaisia reseptejä, joissa on käytetty Nutellaa. Ei silti mikään ihme, että Nutella on suosiossa. Se on niin hyvää, ettei sitä melkein edes uskalla ostaa, koska purkki tulee helposti tyhjennettyä  ihan vain lusikoimalla sisältö suoraan suuhun. Nyt ei kuitenkaan purkki ollut tyhjänä ennen aikojaan, ja sain tehtyä levitteestä kääretortun väliin ja päälle Nutella-vaahtoa yhdistämällä suklaalevitettä kermavaahtoon. Väliin laitoin vielä ohuen kerroksen tyrnihyytelöä, mutta sen sijaan sopii tietenkin käyttää ihan mitä tahansa hilloa, hyytelöä tai marmeladia. Nutellan ystäville vielä pienenä vinkkinä, että tämä Nutella-vaahto sopii vaikka laskiaispullien väliin, jos kaipaa perinteisiin pientä vaihtelua.

Nutella-kääretorttu

Pohja:
1 1/2 dl sokeria
4 kananmunaa
1 1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
oman mielen mukaista hilloa, hyytelöä tai marmeladia

Nutella-vaahto:
2 1/2 dl vispikermaa
1 1/2 dl Nutella suklaa-hasselpähkinälevitettä

 Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon siivilän läpi keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe.  Kaada ja levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 6 - 8 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Poista pohjapaperi ja anna pohjan jäähtyä. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon Nutella tasaisesti.  Levitä jäähtyneen kääretorttupohjan päälle ohuelti hilloa, hyytelöä tai marmeladia sekä noin puolet Nutella-vaahdosta. Kääri pohja rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Siisti kääretortun päät ja levitä sitten loput Nutella-vaahdosta kääretortun pinnalle.  Laita kääretorttu jääkaappiin pariksi tunniksi, jotta maut tasaantuu.

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Hunajaiset jogurttipannukakut


Tänään aloitettiin päivä pannukakkuaamiaisella. Voiko paljon sen parempaa aamiaista ollakaan? Taikinasta tein jogurttipohjaisen ja paistelin lettupannulla pieniä, mutta paksuhkoja pannukakkuja. Myös blinipannu on hyvä pannukakkujen paistamisessa. Sillä saa halutessaan reilumman kokoisia. Pannukakkujen lisukkeeksi siivutin pari banaania ja otin pakastimesta viime kesäisiä oman pihan pensasmustikoita. Päälle valutettiin vielä hieman hunajaa. Hyvää!

Hunajaiset jogurttipannukakut

3 dl turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
3 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 - 2 dl maitoa

Paistamiseen:
voita

Sekoita keskenään jogurtti, kananmunat, hunaja ja suola. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon maitoa sen verran, että taikinasta tulee sopivan juoksevaa. Pannukakkutaikina saa kuitenkin jäädä paksuksi, mutta niin, että se kuitenkin leviää kunnolla pannulle. Paista lettu- tai blinipannulla voissa taikinasta pannukakkuja kohtuullisella lämmöllä. Tarjoile pannukakut heti lämpiminä haluamiesi lisukkeiden kera.

torstai 5. helmikuuta 2015

Voissa paistetut muikut


Meillä on nyt kalan syönti vähentynyt talven mittaan huomattavasti johtuen kauppojen tarjonnasta. Tuoretta kalaa on niin vaikea täältä saada. Tällaisten pienten paikkakuntien ruokakaupoissa taitaa menekki olla niin pientä, että vaihtuvuus on hidasta, ja kalatiskillä myytävät kalat ovat jopa kaksi viikkoa, ja ylikin, sitten pyydettyjä. Sellaisia kaloja en enää pidä ollenkaan tuoreina, varsinkin kun ovat siinä kalatiskillä pyörineet monta päivää, ehkä vain toinen kylki jäiden päällä, jos sitäkään. Puhumattakaan siitä, kuinka vanhoja valmiiksi pakatut kalat mahtavat olla. Niissä kerrotaan pakkauspäivä, mutta se taas saattaa olla ihan jotain muuta kuin pyyntipäivä. Joulun jälkeen aioimme ostaa kalatiskiltä kokonaisen siian, mutta myyjän nostaessa kalaa tiskistä, siitä valui venyvä, paksu lima. Heräsi epäilys kalan tuoreudesta, ja liki kaksi viikkoa vanhaa se jo olikin. Myyjä vakuutteli siian olevan vielä ihan priimaa kidusten perusteella ja limankin olevan ihan normaalia, mutta vakuutteluista huolimatta kaupat jäi tekemättä. Ei ainakaan meidän itse pyytämissä siioissa ole koskaan mitään hirveää limapintaa ollut. Eikä noin vanhaa kalaa edes enää voisi käyttää ihan mihin vain. Ainakin graavit ja sushit jäisi tekemättä. Sen jälkeen ei enää ole tehnyt mieli kaupan kalaa ja syönti on jäänyt hyvin vähäiselle. Edellispäivänä meillä oli onneksi aikaa ajella noin puolen tunnin matkan päässä olevaan Kalasatamaan, ja pitkästä aikaa saatiin kalaruokaa. Kalakeittoa varten ostettiin made ja pienet muikut olivat kuin tehty pannulla paistettavaksi. Kalojen tuoreudestakaan ei ollut epäilyksiä. Madekin vielä sätki pussiin laitettaessa.

Voissa paistetut muikut

1 kg pieniä muikkuja
n. 2 dl ruisjauhoja
maun mukaan suolaa
ripaus valkopippuria

Paistamiseen:
voita

Kaada jauhot lautaselle ja sekoita joukkoon suola ja valkopippuri. Kääntele peratut muikut jauhoissa ja paista pannulla voissa molemmin puolin, kunnes kyljet ovat kullanruskeat. Tarjoa muikut esimerkiksi perunamuusin kanssa.

tiistai 3. helmikuuta 2015

Tomaattiset lihapullat


Innostuin eilen tekemään lihapullia. En muistakaan koska viimeksi meillä olisi lihapullia syöty. Täytyykin nyt koittaa tehdä taas vähän useammin, koska lihapullista tuli tosi meheviä ja maukkaan makuisia. Jauhelihamassan joukkoon paloittelin tällä kertaa aurinkokuivattuja tomaatteja. Tomaattisattumat antoivat pullille kivaa makua. Lihapullia syötiin eilen ruskean kastikkeen ja perunoiden kanssa. Pullia jäi vielä toinen puolet, joten ehkä tänään on spagetin ja tomaattikastikkeen vuoro. Lihapullat sopivat hyvin erilaisiin kastikkeisiin, niitä voi syödä sellaisenaan, käyttää pyttipannussa tai vaikka jossain täytteenä. Tomaatin lisäksi massaan voi laittaa mitä milloinkin mieli tekee, esimerkiksi sieniä, oliiveja, pekonia juustoa, kapriksia jne. Maustaa voi välillä rohkeamminkin vaikka chilikastikkeella ja käyttää erilaisia yrttejä.

Tomaattiset lihapullat

1 dl korppujauhoja
2 dl ruokakermaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 rkl voita
700 g naudan jauhelihaa
6 aurinkokuivattua tomaattia
1 kananmuna
2 tl suolaa
1 tl paahdettua chilijauhetta
mustapippuria myllystä

Mittaa korppujauhot ja ruokakerma kulhoon, sekoita ja anna turvota n. 15 min. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Ruskista sipuli pannulla voissa ja lisää loppuvaiheessa myös valkosipuli kuullottumaan. Lisää korppujauhoihin paistetut sipulit, jauheliha, pieneksi paloitellut aurinkokuivatut tomaatit, kananmuna sekä mausteet. Vaivaa taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pullia kostutetuin käsin ja paista pullat pienissä erissä pannulla kauniin ruskeiksi. Voit myös kypsentää pullat uunissa 200 asteessa n. 20 - 25 min.

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Kermatäytekakku 40-vuotiaalle


Täytin keskiviikkona vuosia, ja nyt oli vuoro juhlia pyöreitä vuosia. Keskellä viikkoa ei sentään vielä kahviteltu, vaan kakun tein vasta viikonlopuksi. Pohjan leivoin kyllä jo aiemmin pakastimeen, mutta täytin kakun vasta perjantaina ja lauantaiaamuna päällystin sen ja koristelin. Illalla kakku olikin sitten sopivasti vetäytynyt ja maut tasaantuneet. 


Kakun väliin valmistin valkosuklaamoussen, jonka joukkoon lisäsin myös pakastimesta mansikoita. Koska mousse ei ollut suklaasta huolimatta kovin makeaa, enkä halunnut sokeriakaan enempää joukkoon lisätä, ajattelin kakun kaipaavan väleihinsä vielä jotain muutakin. Kaapissa oli aprikoosimarmeladia, joten laitoin sitä, mutta moni muukin marmeladi ja hillo sopisi yhtä hyvin.


Kakun kuorrutin kermavaahdolla ja koristeet ostin valmiina kaupasta. En tarvinnut kakkuun montaa ruusua, joten en niiden takia viitsinyt ostaa mitään massaa, ja alkaa itse koristeita tekemään. Massaa olisi kuitenkin vain jäänyt ylimääräistä kaappiin kovettumaan.


Kermatäytekakku

Pohja:
6 kananmunaa
3 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vuokaan:
voita
mannaryynejä

Kostutukseen:
1 1/2 - 2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
230 g aprikoosimarmeladia (tai jotain muuta marmeladia tai hilloa)

Mansikka-valkosuklaamousse:
2,5 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
200 g valkosuklaata
3 dl pakastemansikoita
2 liivatelehteä
n. 1/2 dl mansikoista sulanutta mehua
(tomusokeria)

Kuorrutus:
n. 4 dl vispikermaa
tomusokeria maun mukaan
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristeeksi:
marsipaani- tai sokerimassaruusuja
sokerihelmiä

Voitele irtopohjainen kakkuvuoka ja jauhota se mannaryyneillä. Sekoita keskenään kakkupohjan kuivat aineet. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää vaahtoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa keskitasoa hieman alempana n. 35 - 40 min. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka. Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa ja mansikat. Makeuta tarvittaessa maun mukaan. Kuumenna mansikkamehu kiehuvaksi ja liuota mehuun liivatteet yksitellen. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden mousseainesten joukkoon. Kasaa kakku irtopohjavuokaan. Laita yksi kostutettu kakkupohja vuoan pohjalle. Levitä pintaan puolet marmeladista. Levitä marmeladin päälle puolet moussesta ja laita päälle toinen kostutettu kakkupohja. Levitä jälleen kerros marmeladia sekä loput moussesta. Laita viimeinen kostutettu kakkupohja päällimmäiseksi ja peitä vuoka tuorekelmulla. Anna kakun hyytyä ja tekeentyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Poista kakku vuoasta tarjoiluvadille. Vaahdota kerma vaahdoksi, makeuta oman maun mukaan tomusokerilla ja lisää loppuvaiheessa vaahdotusta vaniljakreemijauhe. Levitä ja pursota vaahto kakun pinnalle ja reunoille haluamallasi tavalla. Koristele kakku ruusuilla ja sokerihelmillä.