tiistai 3. helmikuuta 2015

Tomaattiset lihapullat


Innostuin eilen tekemään lihapullia. En muistakaan koska viimeksi meillä olisi lihapullia syöty. Täytyykin nyt koittaa tehdä taas vähän useammin, koska lihapullista tuli tosi meheviä ja maukkaan makuisia. Jauhelihamassan joukkoon paloittelin tällä kertaa aurinkokuivattuja tomaatteja. Tomaattisattumat antoivat pullille kivaa makua. Lihapullia syötiin eilen ruskean kastikkeen ja perunoiden kanssa. Pullia jäi vielä toinen puolet, joten ehkä tänään on spagetin ja tomaattikastikkeen vuoro. Lihapullat sopivat hyvin erilaisiin kastikkeisiin, niitä voi syödä sellaisenaan, käyttää pyttipannussa tai vaikka jossain täytteenä. Tomaatin lisäksi massaan voi laittaa mitä milloinkin mieli tekee, esimerkiksi sieniä, oliiveja, pekonia juustoa, kapriksia jne. Maustaa voi välillä rohkeamminkin vaikka chilikastikkeella ja käyttää erilaisia yrttejä.

Tomaattiset lihapullat

1 dl korppujauhoja
2 dl ruokakermaa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 rkl voita
700 g naudan jauhelihaa
6 aurinkokuivattua tomaattia
1 kananmuna
2 tl suolaa
1 tl paahdettua chilijauhetta
mustapippuria myllystä

Mittaa korppujauhot ja ruokakerma kulhoon, sekoita ja anna turvota n. 15 min. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Ruskista sipuli pannulla voissa ja lisää loppuvaiheessa myös valkosipuli kuullottumaan. Lisää korppujauhoihin paistetut sipulit, jauheliha, pieneksi paloitellut aurinkokuivatut tomaatit, kananmuna sekä mausteet. Vaivaa taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pullia kostutetuin käsin ja paista pullat pienissä erissä pannulla kauniin ruskeiksi. Voit myös kypsentää pullat uunissa 200 asteessa n. 20 - 25 min.

8 kommenttia:

  1. Perinteiset lihapullat ovat aina hyviä, mutta makuvaihtelu on välillä tervetullut.
    Kiva ohje.
    Sain tonnikalapullien ohjeen, täytyisi kokeilla miltä maistuvat tonnikalapullat.
    Oletko tehnyt tonnikalapullia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ihan perinteisetkin lihapullat maistuvat aina. Erilaisilla lisukkeilla saa sitten vähän aina vaihtelua, jos haluaa.:) Tonnikalapullia en ole tehnyt, mutta pihvejä olen tehnyt kalamurekepihvien tapaan. Ihan hyviä tulee. Joutuu vain käyttämään tonnikalaa useamman purkin, jotta saa kunnollisen määrän pihvejä, yhdestä purkista ei montaa tee.

      Poista
  2. herkullisen näköisiä lihapullia. Kyllä pannulla paistaen tulee eri maukas pinta lihapulliinkin....tosin itsellä usein laiskotuttaa ja laitan uuniin paistumaan. Meillä tykätään aurinkokuivatusta tomaatista, joten voisinkin ihan tällaisenaan tehdä joku päivä meillekkin näitä. Mies varsinkin tykkää napostella lihapullia ihan sellaisenaan...kummasti kulho vajuu jääkaapista. Minäkin tein muutama päivä sitten murekeruokaa, tosin Lindströmin mureketta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuli oikein hyviä. Ja pannulla paistaen tulee todellakin maukkaimmat. Itsekin kyllä useimmiten laiskuuttani laitan uuniin, mutta eilen päätin tehdä viimeisen päälle.;) Aurinkokuivatut tomaatit on herkkua. Usein tulee syötyä suoraan purkistakin.:) Ja lihapullat maistuu kylmänäkin suoraan jääkaapista. Mureke minullakin oli eilen myös mielessä, mutta ehkä sitä sitten seuraavaksi.:)

      Poista
  3. Aurinkokuivatut tomaatit sopii hyvin lihapulliinkin. Meillä on tykätty ja välillä murustelen joukkoon vielä fetaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkokuivatut tomaatit sopii moneen paikkaan. Juustot on myös hyvä lisä lihapullissa, mutta tällä kertaa jätin ilman.:)

      Poista
  4. Lihapullia tulee tehtyä aika harvakseltaan, vaikka ne hyviä onkin ja siitä juurikin kivoja tehdä kun niihinkin voi lisäillä vähän mitä milloinkin, vaikka perinteiset taitavat olla enemmän lasten suosiossa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liian harvoin tulee tehtyä. Useammin tekee mureketta, kun sen valmisteluissa ei mene niin paljon aikaa. Molempiin voi kuitenkin lisätä taikinaan mitä vain, mutta pelkällä suolalla ja pippurillakin tulee hyvää.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-